Nuorisovaltuuston uudet jäsenet valittu – “Koulumenestys ei vaikuta siihen, voiko nuvassa vaikuttaa.”

0
Jenna Hiltunen on nuorisovaltuuston 2. varapuheenjohtaja.

Elisa Kauranen, Christin Filin

Laitilan nuorisovaltuustoon on valittu uudet jäsenet. Järjestäytymiskokous pidettiin helmikuun alussa, kertoo nuorisopäällikkö Noora Mantere.

Nuorisovaltuusto, eli nuva, on Laitilassa kahden kuukauden välein kokoontuva 13–18-vuotiaista koostuva ryhmä, joka edistää nuorten toiveita ja edustaa heidän ääntään. Uudet jäsenet valitaan vaaleilla kaksivuotiseksi kaudeksi kerrallaan.

Nuorisovaltuusto ottaa kantaa Laitilassa tehtäviin päätöksiin nuorten näkökulmasta. Valtuuston 2. varapuheenjohtaja Jenna Hiltunen on päässyt vaikuttamaan nuvassa muun muassa Varppeen kellaritilojen kalusteisiin.

– Halusin nuvaan, koska halusin olla vaikuttamassa siihen, millaiset elinolot Laitilan nuorilla on ja mitä palveluita täällä järjestetään. Koen myös itselleni tärkeäksi päästä kertomaan mielipiteitäni ja ideoimaan uusia asioita.

Hiltusen mukaan nuorisovaltuustossa voi olla mukana, vaikka ei koulussa olisikaan huippuhyvä.

– Koulumenestys ei vaikuta siihen, voiko olla nuvassa ja vaikuttaa. Mielestäni nuvassa tärkeimpiä taitoja ovat sosiaaliset taidot ja aito kiinnostus vaikuttamista kohtaan.

– Kannustan kaikkia rohkeasti asettumaan ehdolle seuraavissa vaaleissa, jos vähääkään kiinnostaa vaikuttaa Laitilan asioihin, Hiltunen toteaa.

Jokainen 13-18-vuotias laitilalaisnuori voi asettua vaalipäivänä ehdolle. Vaalit järjestetään vuosittain.

Marraskuun vaalien jälkeen nuorisovaltuustossa vaikuttavat Ville Valtonen, Antti Vuorio, Jenna Hiltunen, Anni Saloniemi, Iida Viherjälaakso, Maija Tiihonen, Niklas Soini, Niklas Tähtinen, Odessa Laivoranta, Oliver Niiranen, Ronja Mäkelä, Saku Uusikartano, Valtteri Valtonen sekä Verna Vuorela.