Pahkajärven uimaranta siirtyy Leinmäen kyläyhdistyksen ylläpidettäväksi

0
Pahkajärven uimarannan ylläpidosta vastaa jatkossa Leinmäen kyläyhdistys. Kuva: Laitilan kaupunki

Pahkajärven uimaranta siirtyy ennen uimakauden alkua Leinmäen kyläyhdistyksen ylläpidettäväksi ja poistuu kaupungin yleisten uimarantojen joukosta. Rannalla oleva kiinteistö säilyy kaupungin omistuksessa ja kaupunki kunnostaa kuluvan vuoden aikana rantaa ruoppaamalla, tuomalla lisää hiekkaa ja asentamalla kankaan hiekan alle.

Lisäksi liikuntatoimi kustantaa rakennusmateriaalia kohtuudella siten, että kyläyhdistys voi talkootyönä kunnostaa rannalla olevan pukuhuoneen. Liikuntatoimi huolehtii myös rannalle uimakauden ajaksi yhden Helistölän siirrettävän wc:n. Jos kyläyhdistys haluaa vessan jäävän rannalle pidemmäksi aikaa, se maksaa vuokran itse uimakauden ulkopuolelle ulottuvalta ajalta.

Laitilan kaupungilla on kahdeksan yleistä uimarantaa. Jo viime syksynä keskusteltiin siitä, että yhdestä luovuttaisiin, jotta liikuntatoimen resurssit riittäisivät paremmin rantojen kunnostus- ja ylläpitotoimiin. Yleisistä uimarannoista poistettavaksi esitettiin Pahkajärven uimarantaa.

Asia palautettiin valmisteluun ja yhteistyössä kyläyhdistyksen kanssa päädyttiin siihen ratkaisuun, että ylläpidosta vastaa jatkossa kyläyhdistys.

– Kahdeksan uimarantaa on paljon. Niiden ylläpitäminen vaatii resursseja. Tulimme siihen tulokseen, että niitä pitää vähentää, jotta kaikki saadaan pidettyä turvallisina, sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen kertoo.

Laaksonen kertoo rannan olevan kylälle tärkeä.

– Oli kaikille hyvä ratkaisu, että sovimme yhteistyöstä kyläyhdistyksen kanssa.