Raumalaisen kampuksen johtajaksi valittiin pyhärantalaislähtöinen Anna-Kaisa Eskola

0
Rauma rakentaa keskustaan Karin kampusta, jonka johtaja on pyhärantalaislähtöinen Anna-Kaisa Eskola. Kuvituskuva: Riitta Salmi

Raumalla sijaitsevan Hj. Nortamon peruskoulun rehtoriksi ja Karin kampuksen johtajaksi on valittu 1.8. alkaen filosofian maisteri Anna-Kaisa Eskola Vaasasta. Varalle valittiin raumalainen kasvatustieteen maisteri Janne Malmelin.

Anna-Kaisa Eskolalla on tehtävään vaadittava kelpoisuus ja pitkä työkokemus rehtorin sekä apulaisrehtorin työstä. Viimeisimpänä hän on hoitanut yli 500 oppilaan Mustasaaren Keskuskoulun rehtorin virkaa, ja toiminut useita vuosia yläkoulun henkilöstön lähiesimiehenä apulaisrehtorin tehtävässä.

– Eskola on osoittanut vahvaa motivoituneisuutta esimiestyötä kohtaan. Haastattelussa nousivat esiin kokemus esimiestyössä esille tulevien asioiden hoitamisesta, järjestelmällisyys, oppilaiden ja henkilöstön hyvinvoinnin tärkeys sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Valintaa tuki myös Eskolan jäsenyys sivistyksen edustajana Mustasaaren kunnassa suunnitteilla olevan sivistyskampuksen johtoryhmässä, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Rauma on alun perin Pyhärannasta kotoisin olevalle Eskolalle tuttua seutua. Hän odottaa Hj. Nortamon peruskoulun rehtorin ja Karin kampuksen johtajan tehtävään siirtymistä mielenkiinnolla.

– Laaja-alainen tehtävänkuva tuo varmasti mukanaan uusia ja mielenkiintoisia haasteita. On mukava palata Raumalle tuttuihin maisemiin, Anna-Kaisa Eskola kertoo.

Rauman kaupunki rakennuttaa Karin kampusta, joka on liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus. Karin kampus -hankekokonaisuuteen kuuluvat Hj. Nortamon peruskoulu, uimahalli, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila. Kampuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023.