Riina Anto teki toisin kuin moni muu ja perusti yrityksensä kylille – Kauneushoidoista suosiossa ovat ripsien kestotaivutukset ja kulmien laminointi

0
Riina Anto kertoo olevansa unelmatyössään, sillä kosmetologin työssä yhdistyvät asiakaspalvelu ja kauneuspalvelut.

Pyhärantalainen Riina Anto avasi maaliskuun alussa kauneusaittansa kirkon kupeeseen Rohdaisiin. Suomen kosmetologien yhdistyksen hyväksymäksi kosmetologiksi pari vuotta sitten valmistuttuaan hän työskenteli ensi Laitilassa sivutoimisena yrittäjänä ja sitten Raumalla vuokratuolilla.

Nykyään suuntaus on ollut, että palvelut katoavat kyliltä kaupunkeihin. Riina Anto kuitenkin halusi tehdä toisin. Oma kotikunta ja lähipalvelujen tarjoaminen vetivät puoleensa. Syntyi Riinan kauneusaitta.

– Ajattelin, että miksi ei. Ei yrittämättä tiedä. Haluan että palveluja on tarjolla myös kylillä, ainakin näillä bensanhinnoilla.

Hänen mukaansa Pyhärannassa on monesti totuttu, että asioille pitää lähteä autolla.

– Miten idyllistä on tulla pyörällä tähän.

Uuden liiketilan myötä Anton omakin työmatka lyheni, sillä hän asuu Santtion kylässä.

– Viime vuosina on tullut muitakin palveluja, ainakin Santtiolla on uusi kampaamo Rantahius ja Kallion Veeti alkoi hieromaan, Anto kertoo

Paikalliset ovat ottaneet Riinan kauneusaitan ilolla vastaan. Anto työskenteli ennen kosmetologiksi siirtymistään kahdeksan vuotta Rohdaisissa kaupassa.

Kyläläiset ovat siis tuttuja.

– Rakastan asiakaspalvelua ja ihmisten kohtaamista. Siinä näkee ihmisten ilot ja surut. Kosmetologille puhutaan ehkä vielä henkevämpiä kuin myyjälle, kun ollaan kahdestaan.

Toki Anto haluaa kunnioittaa kunkin ihmisen toiveita. Kauneushoitolassa saa rentoutua.

– Nautin kanssakäymisestä, mutta toki voidaan olla myös ihan hiljaa. Ei tarvitse puhua mitään, jos ei halua.

Anto toivoo saavansa asiakkaita myös vapaa-ajan pyhärantalaisilta. Esimerkiksi leirintäalueella on kesällä paljon liikettä.

– Kesällä väkimäärä ainakin tuplaantuu, kun mökkiläisiä on paljon, Anto lisää.

Kesän lähestyminen tarkoittaa kosmetologin palvelujen kasvavaa kysyntää.

– Tämä on omalla tavallaan sesonkityötä. Ripset ja kulmat halutaan kesäksi kuntoon.

Ripsien kestotaivutusta Anto kutsuu tämän hetken hitiksi. Se on Riina Anton mukaan arkea helpottava ratkaisu, joka lopputulos on ripsien pidennystä luonnollisempi. Kulmakarvojen laminointi on myös suosittua. Siinä karvojen tekstuuria muutetaan niin, että ne näyttävät tuuheilta ja ovat pitkään huolitellun näköiset.

– Kulmien laminointi on pitkäaikaisempi ratkaisu kuin värjäys. Pysyvyys on noin 4–8 viikkoa. Se helpottaa aamurutiineja, kun ei tarvitse meikistä huolehtia.

Anto tekee myös kasvo-, jalka- ja käsihoitoja, sokerointeja ja aromahierontaa.

– Mitä enemmän on ikää, sitä tärkeämpää on huolehtia jalkojen hyvinvoinnista.

Riina Anton suunnitelmissa on tehdä jalkahoitojen osalta kotikäyntejä, jotta esimerkiksi ikäihmisten ei tarvitse lähteä pois kotoaan.

Viime aikoina niin korona kuin Ukrainan sotakin ovat tuoneet ihmisten elämään synkkiä sävyjä. Hän on iloinen, että voi työssään antaa ihmisille hyvää oloa.

– Kauneushoitolan palvelut ovat sellaista luksusta, elämän pieniä iloja.

Vaaleaksi remontoituun kauneushoitolaan tulvii ikkunasta sisään keväistä valoa. Aurinkoinen on myös Riina Anto. Hän tuntee unelmansa toteutuneen.

– Muualla työskentely oli hyvä startti ja sain varmuutta omaan tekemiseen. Oma hoitola on kuitenkin oma. Nyt ovat kaikki langat omissa käsissä.