Sami Mäelle ansiomitali kullatuin ristein kiitokseksi pesäpallon eteen tehdystä työstä

0
Sami Mäki sai liikunnan ansiomitalin työstään pesäpallon hyväksi. Arkistokuva: Teemu Laulajainen
 • Pesäpallon satavuotisjuhlavuotena tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen myönsi liikunnan ansioristejä ja -mitaleita varsinaissuomalaisessa pesäpallossa ansioituneille toimijoille.

  Kultaisen ansioristin sai Varsinais-Suomen Pesis ry:n toiminnanjohtajana yli 30 vuotta työskennellyt Satu Mikola Turusta. Ansioristillä huomioitiin Mika Mikola Ulvilasta, ansiomitalilla kullatuin ristein Paavo Kallio Pöytyältä ja Sami Mäki Laitilasta sekä ansiomitalilla Juha Lehto Mynämäeltä.

  – Palkitseminen pesäpallon juhlavuonna lämmittää mieltä erityisen paljon, kun mukana on näin monta Varsinais-Suomen Pesiksen ja valtakunnallisestikin koko lajin eteen arvokasta työtä tehnyttä aktiivia. Näiden toimijoiden vahvalla myötävaikutuksella niin Laitilan Jyske, Mynämäen Vesa kuin Pöytyän Urheilijat ovat nousseet tunnetuiksi, menestyviksi ja elinvoimaisiksi pesäpalloseuroiksi – Varsinais-Suomen Pesis heidän tukenaan maakunnallisena järjestönä. Lämmin kiitos, Satu Mikola lausuu.

  Liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille myönnettiin yhteensä 448 ansioristiä ja -mitalia vuonna 2022.

  – Tämä on osoitus siitä arvostuksesta, jota haluamme antaa tekemällenne vapaaehtoistyölle ja toiminnalle suomalaisen liikuntakulttuurin hyväksi, totesi ministeri Kurvinen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

  Varsinais-Suomen Pesiksen toimijoille myönnetyt liikunnan ansioristit ja -mitalit

 • Kultainen ansioristi: Satu Mikola, Turku
 • Ansioristi: Mika Mikola, Ulvila
 • Ansiomitali kullatuin ristein: Paavo Kallio, Pöytyä
 • Ansiomitali kullatuin ristein: Sami Mäki, Laitila
 • Ansiomitali: Juha Lehto, Mynämäki