Sosiaali- ja terveysvaliokunnalta kannatusta supernanny-toiminnalle – Matalan kynnyksen toiminnasta apua kasvatuksellisiin pulmiin

0
Perhetunnilta voi hakea vaihtelua korona- tai kotona-arkeen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta valmisteli keskustan ja kristillisdemokraattien valtuustoaloitetta supernanny-toiminnan käynnistämisestä Laitilassa.

Supernanny-toimintaa järjestetään Ruskon kunnassa. Kyseessä on matalan kynnyksen kasvatusapua tarjoava palvelu, jossa kasvatusalan ammattilainen tarjoaa apua perheille esimerkiksi lapsen uhman kohtaamiseen ja sisarusten väliseen riitelyyn. Ruskon kunta haki palvelulle rahoitusta Leader Varsin Hyvän kautta.

Laitilan kaupunki ja Leader Ravakka ovat käyneet neuvotteluja. Niissä selvisi, että hankkeeseen voi olla mahdollista hakea hankerahoitusta, koska kyseessä on uuden toiminnan käynnistäminen.

Hankerahoitus kattaa maksimissaan 70 prosenttia rahoituksesta, kun hakijana toimii kunta. Hankerahoituksen maksimisuuruudeksi on rajattu 50 000 euroa. Kaupungin tulee myös päättää, mikä toimiala hankerahoitusta hakee kun sosiaali- ja terveystoimi siirtyy hyvinvointialueelle.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti antaa edellä annetun vastauksen kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle valtuustoaloitteeseen liittyen. Valiokunta päätti myös lisätä päätökseensä, että se pitää hanketta tarpeellisena mikäli sen rahoitus saadaan järjestettyä.