SPR vastaa avunpyyntöihin – Tulkkaukseen kaivataan ukrainaa ja suomea puhuvaa vapaaehtoista

0

Laitilan kaupunki on sopinut turvapaikkaa hakevien auttamisesta Laitilan seurakunnan ja SPR:n paikallisosaston kanssa. Työt on jaettu niin, että kaupunki hankkii asunnot ja varustelee ne. SPR pyrkii toimimaan kaupungin tukena ja vastaamaan kaupungilta tuleviin avunpyyntöihin. Myös SPR:n henkisen tuen ryhmä on käytettävissä.

– Tulee varmasti tilanteita, joissa tarvitaan tulkkia. Kaipaamme vapaaehtoiseksi ihmistä, joka osaa ukrainaa ja suomea. Suomen kielen taidon ei tarvitse olla erinomainen, kunhan asioista päästään selville, SPR:n Laitilan osaston puheenjohtaja Hanna Lahtonen sanoo. Hän toivoo, että jos joku kiinnostuisi tällaisesta auttamistehtävästä, ottaisi yhteyttä.

Turvapaikanhakijat sijoittuvat SPR:n Pansion vastaanottokeskuksen alaisuuteen, mutta heidät voidaan silti sijoittaa Laitilaan.

Lahtonen muistuttaa, että tulijat ovat naisia ja lapsia, ehkä myös isoisiä. Kokonaisia perheitä ei siis tule, koska miehet ovat sotimassa.

SPR järjestää perjantaina ja lauantaina Laitilassa lipaskeräyksen K-Supermarketin ja S-marketin edustalla. Keräysvarat ohjataan kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa kontaktilinjan molemmin puolin apua sitä tarvitseville. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita. Se auttaa myös kadonneiden etsinnässä.

Kansainvälinen Punainen Risti on toiminut konfliktialueella Ukrainassa koko lähes kahdeksan vuotta kestäneen sodan ajan. Myös Suomen Punainen Risti on toimittanut vuosien ajan tukea Ukrainaan.