Täsmäapua ukrainalaisille Laitilan kaupungin perustaman Facebook-ryhmän kautta

0
Kierrätyskeskus vastaanottaa kotitalouksilta ylimääräisiksi jääneitä ehjiä tavaroita.

Laitilan kaupunki on perustanut Apua ukrainalaisille Laitilassa / Допомога українцям у Лайтілі –ryhmän Facebookissa. Ryhmä on kaupungin moderoima ja sillä pyritään tarjoamaan tehokas auttamisväylä Ukrainasta tulleita pakolaisia varten. Ryhmässä on mahdollista tuoda ilmi tarpeita huonekaluista laastareihin. Näin paikalliset saavat tarkan tiedon siitä, mitä tarvitaan ja voivat auttaa tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

– Ryhmässä ei käydä kauppaa, vaan tuotteet vaihtavat omistajaa hyväntekeväisyysperiaatteella. Ryhmä on siis kanava, jossa avun tarve ja avun antaminen voivat kohdata, Laitilan kaupunki tiedottaa.

Laitilan kaupunki haluaa muistuttaa, että kaupungin kierrätyskeskus on oiva paikka viedä itselle tarpeettomia tavaroita: huonekaluja, laitteita, valaisimia, astioita, kodin tekstiilejä jne. Kaupunki hyödyntää kierrätyskeskukseen tuotuja tavaroita pakolaisille varattujen asuntojen kalustamiseen ja laittamiseen valmiiksi.

Tavaroiden luovuttaminen kierrätyskeskukseen toimii kuitenkin samojen periaatteiden mukaisesti kuin normaalisti: osa tavaroista päätyy tavanomaiseen kierrätyskiertoon, jos niille ei ole tarvetta pakolaisten asunnoissa.

– Automaattisesti tavaroiden luovuttaminen kierrätyskeskukseen ei tarkoita lahjoituksen tekemistä pakolaisille. Nyt jos koskaan ylimääräiset tavarat kannattaa silti laittaa kiertoon: jos ne eivät koidu pakolaisten iloksi, on kuntalainen tehnyt silti mitä mainioimman ympäristöteon.