Uudenkaupungin salibandytoiminta kootaan yhteen – Keksi nimi uudelle seuralle

0
Paikallistan salibandyseurojen yhteistyömahdollisuuksilla on palloteltu aiemminkin, nyt se toteutuu, kertovat USB:n ja KaPan puheenjohtaja Anu Laihi ja Sami Virtanen.

Jussi Arola

Uudessakaupungissa salibandya pyörittävät seurat USB ja KaPa-65 kokoavat voimansa yhteen. Uusi salibandyseura on perustettu, ja kummankin seuran salibandytoiminta siirtyy kokonaisuudessaan sen siipien suojaan kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

– Seurojen yhteistyötä viriteltiin muutama vuosi sitten, mutta silloin ei aika ollut kypsä. Nyt asiaan palattiin eikä vastustavia mielipiteitä kuultu kummankaan seuran päättäjiltä tai aktiiveilta, kertovat seurojen puheenjohtajat Anu Laihi USB:stä ja Sami Virtanen KaPasta.

Erilaisia yhteistyömuotoja oli esillä monenlaisia, mutta varsin nopeasti todettiin parhaaksi perustaa kokonaan uusi seura, jonne vanhojen seurojen salibandytoiminta siirtyy.

Seura on siis jo olemassa ja sen hallituksen muodostaa yhdeksän henkeä, jotka jakautuvat puoliksi kummankin seuran kesken. Puheenjohtajana toimii Sami Virtanen.

– Meillä on useita työryhmiä, jotka valmistelevat uuden seuran toimintaa. Seurojen toimintatapa on hieman erilaista ja pyrimme hakemaan uuteen seuraan parhaat puolet kummaltakin.

Paljon on jo uuden seuran eteen tehty, mutta tekemistä on edelleen paljon, jotta toiminta lähtee sujuvasti käyntiin ja seuran joukkueet pääsevät valmistautumaan tulevaan kauteen ajoissa.

– Esimerkiksi uusi seura tarvitsee ulkoiset tunnusmerkit kuten logon ja peliasun, ja tietenkin myös nimen. Menossa onkin nimikilpailu, vastausaikaa on 10.4 asti ja seuran hallitus tekee päätöksensä seuraavan viikon kokouksessa.

Kesäkuun alkuun mennessä tulee myös kartoittaa ensi kaudella toimivat joukkueet ja valita niille toimihenkilöt.

– Yhtenä kantavana ajatuksena on se, että voimme jatkossa tarjota oman seuran sisällä kehittymispolun lasten säbä-kerhoista nuorisojoukkueiden kautta aikuisten joukkueisiin ja mikäpä ettei vielä vanhempien jäähdyttelyjoukkueisiin.

Seuroissa on yhteensä reilut 250 lisenssipelaajaa, joten uusi seura tulee olemaan kooltaan paikallistasolla suuri. Mahdollista on, että uusi seura tulee jossain vaiheessa palkkaamaan vakituisen työntekijän.

Oman seuran vetovoiman lisäämiseen pyritään myös laadukkailla aikuisten joukkueilla, jotta kenenkään nuoren ei tarvitsisi lähteä hakemaan haasteita muualta.

– Uusi seura saa aikuisten sarjoissa käyttöönsä nykyiset USB:n ja KaPan sarjapaikat. Naisissa plakkarissa on ykkössdivarin paikka, miehissä tilanne on vielä auki, kun nelosdivari on kesken, mutta KaPalla on mahdollisuus nousta kolmoseen.

Naisten ja miesten sarjoihin uusi seura saa useita joukkueita eri tasoille ja se taas antaa lupaavimmille junioreilla mahdollisuuksia hakea kokemusta aikuisten peleistä, joissa voimaa tarvitaan eri tavalla kuin omassa ikäluokassa.

– Esimerkiksi Vehmaalla on pelattu miesten kakkosdivisioonaa pitkään, miksi se ei tänä päivänä onnistuisi Uudessakaupungissa? Pelaajia emme lähde haalimaan kauempaa, mutta ovet ovat auki lähiseudun haasteita hakeville pelaajille.

Laihi ja Virtanen ovat yksimielisiä siitä, että nyt on viimeinkin oikea hetki toteuttaa toiminnan yhdistäminen. Ikäluokat ovat koko ajan pienenemässä ja kaiken lisäksi korona vei paljon nuoria harrastajia eikä vapaaehtoisia seuratyöntekijöitäkään ole nykyaikana helppo löytää. Ilman uutta alkua olisi vaara, että salibandy tulisi kaupungissa kuihtumaan.

– Olemme huolissamme nuorten vähäisestä liikkumisesta, joka ei millään mittarille ole hyväksi. Uusi seura antaa paremmat mahdollisuudet tarjota nuorille ja vanhemmillekin liikuntaa sopivassa muodossa, harrastuksena tai vakavana kilpailulajina.

Valmisteluissa ei tähän mennessä ole ilmennyt mitään kuppikuntaisuutta ja puheenjohtajat toivovat, että muutos saadaan maaliin aikataulussa hyvällä yhteistyöllä.

– Tämä on uudenkaupunkilaiselle salibandylle uusi alku, joka perustuu kahden aktiivisen seuran pohjatyölle.

Uudelle seuralle nimiehdotuksia voi antaa täällä.