Varppeen ruokalan remonttia mietitään vielä – Urakkahinnat karanneet

0
Jyskeen viikkokisat käytiin lämpimässä säässä. Kuvituskuva

Teknisen valiokunnan piti päättää viime viikolla Varppeen ruokalan peruskorjauksen urakoista. Peruskorjaukseen on varattu 500 000 euron investointimäärärahat tälle vuodelle. Saatujen tarjousten loppusumma ylitti talousarviossa varatut määrärahat niin merkittävästi, ettei valiokunnalla ollut mahdollisuutta valita urakoitsijoita ja käynnistää hanketta.

Kokonaisuuteen kuuluvien laitehankintojen tarjoukset ylittivät määrärahavaraukset suhteessa vielä enemmän. Pohdittavaksi jää, voidaanko hankkeesta toteuttaa osa vai siirretäänkö sitä kokonaan. Aikataulu asettaa omat haasteensa, sillä suuri osa toimenpiteistä pitää toteuttaa koulun kesälomien aikana.

Rakennuskustannukset ovat nousseet merkittävästi. Jo aiemmin tänä vuonna valiokunta joutui karsimaan talousarviossa ollutta kaupungintalon saneerauksen viimeistä vaihetta samasta syystä.