VSV-Energian savukaasupesurin rakennustyöt alkoivat

0
VSV-Energia myy kaukolämpöä noin 400 asiakkaalle Uudessakaupungissa. Savukaasupesurin rakennustyöt ovat alkaneet.

VSV-Energia Oy:n savukaasupesurin maanrakennustyöt aloitettiin maaliskuun alussa. Yritys teki viime syksynä investointipäätöksen pesurista, joka ottaa talteen lämpöä lämpölaitoksen savukaasuista. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on yli kolme miljoonaa euroa.

Syyskuun 16. päivä VSV-Energia Oy ja Condens Heat Recovery Oy allekirjoittivat savukaasupesurista toimitussopimuksen, jonka tavoitteena on, että laitos käynnistyy ensi syksynä. Helmikuussa allekirjoitettiin hankintasopimus maanrakennuksen, perustusten ja rakennusten toteuttamisesta Rakennustoimisto R. Laihon kanssa.

– Nykyisin laitoksen poltosta muodostuvat savukaasut poistuvat piipusta 130 asteen lämpötilassa ja uuden savukaasupesuri-investoinnin jälkeen lämpötila on alle 40 astetta jolloin tuosta savukaasuista lauhdutetaan lämpöä talteen jopa neljän megawatin verran, liiketoimintajohtaja Mika Salo toteaa.

Hankkeen tavoitteena on varmistaa Uudenkaupungin kaukolämmön edullinen hinta myös tulevaisuudessa, parantaa lämmön tuotannon hyötysuhdetta merkittävästi ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä entisestään.

VSV-Energian lämmön hankinnan hiilidioksidivapaan lämmön osuus oli viime vuonna 97 prosenttia. Uusi investointi parantaa tilannetta entisestään.