WPC-liiton kansalliset Laitilassa – Maantilalle hopeaa ja Vaskelaiselle pronssia

0
Jan-Erik Maantila keskittyy penkkipunnerrukseen. Häntä avustaa valmentaja Sami Vaskelainen.

Juhani Marttala

West Coast Powerin nostajat ottivat miesten kaksi himmeämpää mitalia ensimmäisissä WPC-liiton kotikisoissaan Laitilan urheilutalolla lauantaina. Sijat jaettiin pisteillä, joita hopeaa napannut Jan-Erik Maantila saalisti 440 ja pronssia ottanut Sami Vaskelainen 409.

Kultaa vei Oulun alle 110-kiloisten sarjassa kilpaillut Jani-Pekka Eirala, joka sai yhteistuloksen 870 kiloa. Siitä pisteitä kertyi 489.

– Sairastamani korona vei nostoista parhaan terän, kertoi hopeamitalisti Maantila.

Hänen tähtäimensä onkin jo huhtikuun lopun WPC-liiton SM-kisoissa, jotka järjestetään viimevuotiseen tapaan Lahdessa.

Maantila kisasi alle 125-kiloisten sarjassa, jonka hän voitti yhteistuloksella 787,5 kiloa. Sen syntyi lopulta vain viidellä hyväksytyllä nostolla. Jalkakyykyssä hän nosti toisellaan 307,5 kiloa, kolmas yritys 325 kilosta epäonnistui.

Penkiltä Maantila punnersi toisellaan 210 kiloa ja jätti kolmannen väliin, koska selkä kramppasi edellisessä. Se heijastui maastavetoon, jossa hän sai ensimmäisellään ylös 270 kiloa. Toinen yritys 280 kilosta epäonnistui ja hän jätti kolmannen käyttämättä.

Samaa koronan jälkivoimattomuutta valitteli myös alle 75-kiloisten sarjassa kilpaillut Vaskelainen, joka vielä hyvin sujuneen lämmittelyn jälkeen oli toiveikas kaikista kolmesta lajista.

– Jalkakyykyn aloituspainot 225 kiloa nousivat vielä helposti, mutta seuraavassa pito loppui ja nosto 240 kilosta epäonnistui täysin.

Hieman lohtua Vaskelaiselle toivat penkin kolme onnistunutta punnerrusta, joista viimeisellä nousi 115 kiloa.

Vaskelaisen syömähammas eli maastaveto oli hänelle kuitenkin suuri pettymys. Sen tulokseksi jäi toisen yrityksen 235 kiloa, sillä kolmas yritys 245 kilosta jäi polviin. Hänen yhteistuloksekseen tuli siten 575 kiloa.

– Siksi pistekisan pronssi oli täysi yllätys. Sitä edesauttoi yhden ennakkosuosikin jääminen vedossa ilman tulosta, hän kertoi.

Pekka Anttila jatkoi Suomen ennätysten tehtailuaan nyt ikämiesten alle 100-kiloisten sarjassa, jonka maastavedon ennätys hänellä oli jo hallussaan. Jalkakyykyn uusi ennätys näki päivänvalon kolmannella yrityksellä, jolla nousi 195 kiloa. Pekka paransi sitä vielä 200 kiloon neljännellä ylimääräisellä.

Penkkipunnerruksessa Anttila tyytyi sarjaan 90, 95 ja 97,5 kiloa, koska ´satanen ei kaksilla leikatuilla käsillä vielä olisi noussut´.

Maastavedossa hän paransi vanhaa SE:tään ensimmäisellä puoli kiloa 203,5:een. Toisellaan hän nosti 21,2,5 kiloa, jonka myötä myös yhteistuloksen Suomen ennätys tuli hänelle ja on 505 kiloa eli 2,5 kiloa Jere Marttilan entistä parempi.

– Seuraavaksi aion käydä alle 82,5-kiloisten ennätysten kimppuun huhtikuun lopulla Lahden SM-kisoissa, hän suunnittelee.

Vuonna 2000 Laitilan Voimailijoiden joukkueessa SM-kultaa nostanut Juha-Pekka Kinnunen jätti silloin voimanostolavat, mutta on tehnyt niille paluun. Se tuotti hänelle voiton ikämiesten alle 125-kiloisten sarjassa, jossa hän otti nimiinsä jalkakyykyn Suomen ennätyksen.

Kinnunen kyykkäsi kolmannellaan 230 kiloa ja paransi ennätystä vielä neljännellään 235 kiloon.

Penkiltä Kinnunen punnersi 150 ja veti maasta 240 kiloa. Miehen oma yhteistulosennätys on nyt 620 kiloa.