Aurinkoenergiaa hyödyntävien sähköautojen rakentaminen alkaa Uudessakaupungissa

0
Autotehtaalla on vuosikymmenien kokemus autonrakennuksesta. Yhä enemmän painopiste siirtyy sähköautoihin.

Sono Motors -sähköautojen tuotanto käynnistyy Uudenkaupungissa vuoden 2023 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla. Valmet Automotive on sopinut sähköautojen valmistuksen keskeisistä ehdoista saksalaisen Sono Motors -yhtiön kanssa. Sopimus liittyy Sion-sähköautoon, joka hyödyntää aurinkoenergiaa koriin integroitujen aurinkopaneelien avulla. Sopimuksen kesto on seitsemän vuotta.

Sopimuksen perusteella Valmet Automotive valmistaa Sono Motorsille kaikkiaan 257 000 ajoneuvoa seitsemän vuoden aikana. Tavoitteena on nostaa Sion-mallin tuotantomäärää Uudenkaupungin autotehtaalla vaiheittain aina 43 000 auton vuosituotantotasolle asti.

– Allekirjoitettu yhteistyö on tärkeä virstanpylväs, jonka myötä Sion tulee asiakaskuntamme käytettäväksi. Valmet Automotive on meille täydellinen ratkaisu autojemme valmistamiseen. Me arvostamme Valmet Automotiven kokemusta sekä korkean arvoluokan autojen valmistajana että sähköautojen osaamisen edelläkävijänä, kertoo Sono Motorsin toimitusjohtaja Laurin Hahn.