Energiamessut täyttävät taas jäähallin

0
Energian käyttöön ja säästämiseen saa asiantuntijoiden vinkkkejä huhtikuussa pidettäviltä Energiamessuilta.

Laitilan Energiamessut järjestetään taas kahden vuoden tauon jälkeen. Jäähallissa pidettävään tapahtumaan on tulossa noin 60 näytteilleasettajaa.

– Messujen pääpaino on energiantuotanto ja energian säästäminen, mutta mukana on jonkin verran myös muun alan näytteilleasettajia. Kun ensimmäiset energiamessut järjestettiin 2010, olimme hyvin tiukkoina siinä, että vain energia-alan toimijat pääsivät mukaan. Myöhemmin olemme tehneet useita kyselyjä yleisön toiveista ja muokanneet messuformaattia sen mukaan. Kiinnostus uudistuvaan energiaan näkyy siinä, että vesi-ilma -lämpöpumput, maalämpö ja aurinkoenergia ovat entistä isommalla osuudella mukana, samoin liikenteen sähköistymiseen liittyvät ratkaisut, messutoimikunnan jäsen Sami Lohisto kertoo.

Energiamessut täyttävät koko jäähallin ja levittäytyvät myös piha-alueelle. Perheen pienimpiä varten paikalla on MLL:n järjestämää ohjelmaa ja samaan aikaan messujen kanssa viereisessä monitoimi-hallissa kisataan lapsille tarkoitettu VSV-urheilukilpailu, joka on suunnattu 4-8 vuotiaille tytöille ja pojille. Lajeina kilpailussa ovat pallon heitto, pituushyppy sekä juoksu. Sekä messujen että ”nappulakisojen” järjestämisestä vastaa Lions Club Laitila/Untamoinen yhteistyökumppaneidensa kanssa.

– Messujen tuotto käytetään lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Leijonien keräämistä varoista noin 65 prosenttia käytetään paikallisiin kohteisiin, kuten koulujen stipendeihin tai erilaisen kriisin kohdanneen, esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneiden auttamiseen sekä yleisesti huonompiosaisten lapsiperheiden tukemiseen. Loput suunnataan kansalliseen ja kansainväliseen avustustyöhön kuten kummitoimintaan, diabeteksen vastaiseen työhön sekä luonnonkatastrofikohteiden auttamiseen

Energiamessut pidetään 23.4. klo 10-16.