Hyväntekeväisyyskonsertissa Eija Kantola ja Kyösti Mäkimattila

0
Eija Kantola on odottanut keikkoja.

Sunnuntaina 10. huhtikuuta kello 18 kuullaan Laitilan Urheilutalolla eturivin artisteja. Lavalle astuvat Eija Kantola ja Kyösti Mäkimattila.

Vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola on kotimaisen iskelmätaivaan kestosuosikki. Musiikki on kuulunut hänen elämäänsä lapsuudesta asti – ensimmäisen bändin hän perusti 14-vuotiaana. Ammattimuusikkona hän on kulkenut niin huvipaikoille kuin konserttiareenoille.

Tärkeitä tapahtumia Eijan uralla ovat olleet menestys Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 1992, Syksyn Sävelen voitto vuonna 1994 ja Suomen Euroviisukarsintojen toinen sija. Eija on palkittu monipuolisesta urasta ja taitavista tulkinnoistaan Kullervo Linna -palkinnolla.

– Ihanaa, kun keikkapaikat ovat taas auenneet, ja pääsen orkesterini Omegan kanssa tositoimiin. Olen kaivannut kovasti live-esiintymisiä ja yleisön kohtaamista, sanoo Eija Kantola.

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja lauluntekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.

Kyösti esiintyy pääsääntöisesti tanssilavakeikoilla Varjokuva-orkesterin kanssa, mutta lisäksi hän viihdyttää yleisöä erilaisissa konserteissa, tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä muiden orkesterien solistina.

Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön.

– Olen kaivannut esityksen ja yleisön välistä energiaa. Tämä keikka tuli mukavana yllätyksenä. Asia koskettaa itseäni, koska internetin myötä maailma on pienentynyt ja sota on tullut lähelle, sanoo Kyösti Mäkimattila.

Konsertin puolituntisella väliajalla toimii ukrainalainen puffetti. Kotimaansa lipun värein koristeltuja leivoksia ukrainalaiset ovat tehneet sekä Laitilassa että Eurassa. He ovat mukana kaikissa järjestelyissä ja tietenkin tarjoilemassa.

– Jokainen voi auttaa ukrainalaisia omalla tavallaan. Konserttiin osallistuminen on varmasti hauska auttamistapa, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva laitilalainen Janne Soini.

– Kaikki tuotto menee ukrainalaisten auttamiseen sekä Suomessa että Ukrainassa, lupaa tapahtuman järjestäjiin kuuluva panelialainen Manu Hakala.

Lippuja järjestäjät myyvät etukäteen tai sisäänkäynniltä käteisellä ja Ticketmasterissa. Tapahtumasta voi tiedustella numerosta 0400677774.