Ilmoittautuminen musiikkiopiston syksyn opintoihin aukeaa

0
Musiikkiopistossa vapautuu paikkoja erityisesti huiluun

Vakka-Suomen musiikkiopistossa voi opiskellaan liki kahtakymmentä eri instrumenttia.

– Nyt etsimme innostuneita soittajia kaikkiin soittimiin, erityisesti huiluun, klarinettiin, saksofoniin, viuluun, harmonikkaan ja kitaraan, musiikkiopistosta tiedotetaan.

Alle kouluikäiset voivat ilmoittautua muskariryhmiin, 6–8-vuotiaiden soitinkaruselliin sekä vekaraorkesteriin.

Musiikkiopiston ensi syksynä alkaviin soitin- ja lauluopintoihin voivat ilmoittautua kaikki ikään katsomatta. Oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, pääsykokeita ei ole.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 2.5. kello 18 osoitteessa https://vsmo.inschool.fi/

Vakka-Suomen musiikkiopisto on taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta tarjoava oppilaitos, joka toimii kuuden eri kunnan alueella. Laitila on hallintopaikkakunta. Opetusta tarjotaan sen lisäksi myös Uudessakaupungissa, Taivassalossa, Vehmaalla, Kustavissa ja Pyhärannassa.

– Mukaamme pääsevät niin vasta-alkajat kuin uudestaan musiikkiharrastustaan virittelevät, vauvasta vaariin.

Suomessa lähes joka kunnassa toimii musiikkioppilaitos, jonka opetustarjonnan avulla harrastusinto saadaan määrätietoiseen lentoon.

– Soittotuntien ohella musiikkiopistossa pääsee tutustumaan orkesteri- ja kuorotoimintaan, opinnot sisältävät musiikin hahmottamista ja sitä paitsi, Vakka-Suomen musiikkiopistossa tapahtuu aina!

Musiikkiharrastus sopii kaikille. Harrastuksena se on hauska ja ennen kaikkea hyödyllinen, sillä musiikilla tiedetään olevan paljon oppimista, terveyttä, hyvinvointia ja luovuutta vahvistavia vaikutuksia.

– Kaikkein tehokkain lääke onkin oma aktiivinen musisointi. Aivan harrastusta aloittaessa suurta osaa musiikkiopistossa opetettavista soittimista ei tarvitse itse vielä omistaa, vaan soittimen voi vuokrata siihen saakka, kun harrastus vakiintuu.