Jazzkukko kasvaa komeasti

0

Vuodesta 2015 alkaen Laitilan kesää ilahduttanut Jazzkukko-festivaali kasvaa tänä vuonna isoin askelin. Jazzkukko ry aloittaa liveklubi-toiminnan Vakka-Suomessa.

Mistään lyhyestä kananlennosta ei ole kyse, sillä liveklubeja aiotaan järjestää peräti 11. Keväälle ja alkukesään on sovittu jo neljä konserttia ja syksyllä liveklubit saavat jatkoa. Jazzkukko laajentaa toimintaansa paitsi ajallisesti myös alueellisesti. Ensimmäiset liveklubit järjestetään Laitilassa, Uudessakaupungissa ja Taivassalossa. Musiikillista iloittelua jatketaan myöhemmin Pyhärannassa, Kustavissa ja Vehmaalla. Jazzkukosta tulee siis koko Vakka-Suomen tapahtuma.

Musiikin Edistämissäätiö myönsi liveklubien järjestämiseeen 8000 euron tuen. Tukipotti on hyvä startti festivaalin laajentamiseen, mutta kiitos kuuluu sittenkin Jazzkukon taiteelliselle johtajalle Kari Antilalle, jonka luovuuden ansiosta koko tapahtuma on syntynyt. Antila on sisukkaasti kasvattanut pienestä jazztapahtumasta yhä suurempaa.

Tapahtuman laajeneminen talvikaudelle on tätä päivää. Esimerkiksi Naantalin Musiikkijuhlien talvikonserteista on tullut pysyvä osa tapahtumaa. Tänä talvena ne järjestettiin jo 16. kerran ja jälleen kerran täysille saleille. Musiikista halutaan nauttia ympäri vuoden.

Vakka-Suomessa on ensi kesänä monta isoa musiikkitapahtumaa, kun Merefestitkin ovat palaamassa Uudenkaupungin kesäohjelmaan. Harmillista vain, että muut musiikikifestarit osuvat samaan ajankohtaan. Kun lauantaina 23.7. Laitilassa soi Jazzkukko, Uudessakaupungissa käynnistyy Crusell-viikko ja Lokalahdella karjaisee Karjurock. Festarisuma vetää varmasti väkeä alueelle, mutta kävijöiden kannalta on harmi, että triosta pitää valita.

Teija Uitto