Jyske nappasi avauskiinnityksen kakkosdivarin voittoon – ”Nyt pitää nauttia ja laittaa kaikki likoon”

0
Jyske pelaa kakkosdivisioonassa lohkovoitosta. Ensimmäisestä pelistä edustuskiekkoilijat nappasivat voiton. II-divisioona on Suomen jääkiekon neljänneksi korkein sarjataso.

Juha Laine

Keväinen pudotuspelilätkä vain on hienoa. Olkoonkin, että pelataan hieman alemmalla sarjatasolla. Länsirannikon lohkon voitosta kamppailevat Jyske sekä RNK. Vastustaja oli siis Raisiosta, eikä Harjavallasta niin kuin aiemmin virheellisesti tuli uutisoitua. Ensimmäinen finaali oli play-off kiekkoa, jossa fyysinen peli sai kohtuullisen isoa roolia ja yritystä riitti.

Jyske piti kotiedun itsellään, eikä päästänyt vierasjoukkuetta johtoasemaan missään vaiheessa. Toisen erän alusta lähtien Jyske oli kuskin paikalla ja kasvatti eroa tasaisesti pelin edetessä. Ansaittu ensimmäisen finaalin voitto irtosi maalein 7–3.

– Sanoin ennen peliä, että nyt ei tarvitse jännittää. Sitä sai jännittää, selvitäänkö tähän asti mutta nyt ollaan finaaleissa ja nyt pitää nauttia ja laittaa kaikki likoon, päävalmentaja Pasi Saarela opasti omiaan.

Ja kyllähän sinne kaikki patruunat ammuskeltiin. Kotijoukkue pystyi luomaan hieman ennen laadukkaita maalipaikkoja ja tahto osumien tekemiseen paistoi toiminnassa. Maalinteon himon ruumiillistuma oli Toni Nieminen, joka juhlisti finaalia hattutempulla. Viimeinen oli sinetti tyhjään maaliin pelin lopussa ja lopputuuletukset olivat sen verrat rajut, että onneksi loukkaantumisilta vältyttiin.

– Nieminen sai hienon palkinnon kovasta yrityksestä, Saarela kehui.

Avauserän ainoa tilastomerkintä oli Konsta Kerttulan 1–0 osuma. Toisen erän alussa RNK tasoitti, ennen kuin Toni Riekko ja Nieminen johdattelivat laitilalaisia kohti lopullista karkumatkaa. Vieraat pääsivät vielä kerran maalin päähän. 4–2:een tilanteen muutti Kasper Grönvall erän loppuhetkillä.

Kolmannessa erässä Ville Laurell kikkaili itsensä vetopaikkaan ja täräytti yläpeltiin 5–2 osuman. Harmittoman näköisestä tilanteensta raisiolaispeluri pääsi jatkokiekkoon ja tästä syntynyt kavennus herätti RNK:n peliin mukaan. Muutaman minuutin painostus ei kuitenkaan tuottanut maalia.

– Tällaista tämä on. Peli ei koko ajan aaltoile päästä päähän, vaan välillä tulee pidempiä hallintajaksoja, Saarela muistutti.

Ottelun tehopelaaja Nieminen vei suurimman RNK:n innostuksen olemalla Jani Kiisken laukomassa reeboundissa ensimmäisenä. Tämä 6–3 maali syntyi viisi minuuttia ennen loppua ja tyhjään rysään tullut viimeinen osuma minuuttia ennen loppua.

Lopussa vielä haettiin asemia seuraavaan peliin ja pientä neuvottelua sekä ylimääräisiä taklauksia nähtiin puolin ja toisin. Lauantaina pelataan Raisiossa ja Jyskeellä on tällöin mahdollisuus päättää kausi lohkon voittajana. Jos RNK tasoittaa voitot, niin sitten pelataan vielä sunnuntaina Laitilassa kello 16.30 alkaen.