Kuntorastien kausi alkaa Yliskalliolta

0
Rastiliput odottavat kuntorasteilla löytäjäänsä. Arkistokuva: Timo Jakonen

Veijo Viitanen

Kuntorastit ovat pian valmiina metsissä innokkaita suunnistuksen harrastajia varten. Vakka-Rastin ensimmäinen tapahtuma on pääsiäisen jälkeen tiistaina Pyhärannan Yliskalliolla.

Kuntosuunnistuksia VaRa on järjestänyt koko seurahistorian ajan 50 vuotta. Ensimmäisiä tapahtumia vuonna 1972 ja siitä eteenpäin tosin kutsuttiin seuran harjoituskilpailuiksi. Mutta tiistai-illat ovat olleet vakiona metsäiselle liikunnalle.

– Edellisestä huhtikuisesta Vakka-kuntorastien startista on aikaa täydet kolme vuotta, kertoi kuntorastijaoston puheenjohtaja Riku Salminen viitaten koronan aiheuttamiin poikkeusoloihin.

Ensimmäisen suunnistuksen ratamestari Pentti Karru kertoi huomioineensa Yliskallion lumet radanlaadinnassa. Isot metsät ovat aivan avoimia, mutta taimikoissa voi lunta olla jopa polveen asti.

– Avaukseen tehdyt radat ovat tavanomaista lyhempiä. Maastossa ehkä parinkymmenen prosentin osuus on vielä lumista, ainakin nyt vajaa viikko ennen tapahtumaa katseltuna.

Tiistai-iltaisin kello 17 alkavien Vakka-kuntorastien toinen tapahtuma on Kalannin Männäisillä Alina-rastien teemalla. Kolmas tilaisuus on Vakka-Rastin 50-vuotisjuhlakuntorastit uudelle kartalla Uudenkaupungin Kieronkalliolla.

Vakka-kuntorastit olivat viime vuonna hyvin vetäviä liikunnan tilaisuuksia. Kuntorasteja pidettiin 15 kertaa ja osanottajia lähes 1100. Sama luku suorituksia laskettiin 13 omatoimirastien viikoilta.

– Kurssi kannattaa kääntää koronasta ja kotivarasta kohti kevättä ja kuntorasteja, kannustaa Vakka-Rastin Riku Salminen suunnistuksen nykyisiä ja tulevia harrastajia mukaan.