Laitilan Jyskeestä länsirannikon lohkon valtias – ”Koko kautta ajatellen oikeudenmukainen tulos”

0
Jyskeen kiekkomiehet voittivat kakkosdivisioonan lohkonsa. Arkistokuva: Jori Liimatainen

Juha Laine

Jyskeen kiekkokausi päättyi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Toinen finaali oli RNK:n kotikentällä Raisiossa.

Jyskeellä oli keskiviikon kotivoiton myötä mahdollisuus lyödä piste finaalisarjalle. Ja se myös tehtiin. Kolmatta loppuottelua ei tarvittu, kun laitilalaiset kairasivat Raisiosta 1–3 vierasvoiton ja näin kakkosdivarin lohkon numero kuusi voittaja on Laitilan Jyske.

– Molemmat olivat tiukkoja matseja ja mielestäni hyviä vääntöjä. Aivan kuten välierissäkin, meillä oli laajempi miehistö ja siitä saatiin etua. Maalivahtipeli oli myös loistavaa, Jyskeen pääkoutsi Pasi Saarela kehui nuorta Dani Saloa.

Saarela harvoin nostaa yksittäisiä pelaajia jalustalle, koska tietää voittojen olevan joukkueen suorituksia. Kun nyt koko sesonki tuli päätökseen, niin muutama finaaleissa edukseen erottunut peluri sai erityimaininnan.

Toni Niemisen neljä maalia finaaleissa olivat hieno juttu. Hänellä on hyvä asenne ja on esimerkillinen taistelija. En tiedä, kuinka monta laukausta mahtoi Teemu Hannula blokata pudotuspeleissä ja myös kauden aikana. Välillä hän otti monta iskua monta vastaan yhdessä vaihdossa, se kertoo uhrautumisesta joukkueen eteen, Saarela tähdensi.

Pääkoutsi Saarela laittoi joukkueelle illalla viestin, että voitto oli ansaittu ja samoin ovat myös juhlat. Kiekkokaudesta jäi arvatenkin erittäin hyvä jälkimaku.

– Koko kautta ajatellen tämä tulos on oikeudenmukainen. Tuskin kukaan on sitä mieltä, että voitettiin tuurilla. Moni pelaaja skarppasi vielä pudotuspeleihin ja voitettiin kaikki neljä pudotuspeliä, Saarela hehkutti.

Ensimmäisen finaalin kaltaista maalijuhlaa ei Raisiossa nähty. Tommi Mieskoski paukautti kuparisen rikki ensimmäisen erän puolivälissä.

Seuraavaa osumaa piti odottaa pelin toiselle puoliskolle asti. Finaalien tehopelaaja Toni Niemisen alivoimamaali siirsi Jyskeen 0–2 johtoon, ja tämä oli myös voitto-osuma.

Kolmannessa erässä RNK painoi päälle ja maalivahti Salo joutui tosissaan töihin. Kavennus 1–2:een tuli runsas kaksi minuuttia ennen loppua.

Loppulukemat 1–3 sinetöi Teemu Hannula samalla kun summeri soi. Voitot Jyskeelle 2–0 niin kuin välierissäkin ja RNK:lle sarjan hopeaa. VG-62 ei osallistunut pudotuspeleihin, koska on Suomi-sarjan karsinnoissa.

Jyske on vakiinnuttanut paikkansa kakkosdivarin eliitissä, ja toivottavasti sama tahti jatkuu. Seura pystyy säännöllisesti tuottamaan lisää omia pelaajia tälle tasolle.

Suomi-sarja on seuraava sarja ylöspäin ja on ensimmäinen valtakunnallinen taso. Saarelan mukaan ajatus tästä on kaukainen.

– Siihen tarvittaisiin huomattavasti nykyistä enemmän rahaa erilaisiin kustannuksiin. Taidot voisivat monella riittääkin, mutta oman elämän järjestäminen niin, että pystyt lähtemään perjantaina päivällä pohjoiseen ja tulla sunnuntaina takaisin, voi olla aika vaikeaa. En nyt sano, että ei se ei voi ikinä toteutua, mutta kaukaiselta ajatus tuntuu nyt, Saarela visioi.