Lauttakylän Luja taipui välierissä – Kakkosdivarin kiekkofinaalin avaus keskiviikkona Laitilassa

0
Jyskeen miehet aloittavat kakkosdivisioonan kiekkofinaalin Jääkukossa keskiviikkona.

Juha Laine

Laitilan Jyskeen kiekkomiehistön kausi huipentuu kakkosdivarin finaaleihin. Välierät viime viikolla olivat laitilalaisten hallintaa, vaikka päävalmentaja Pasi Saarelan mukaan joukkue ei päässyt helpolla. Semifinaalivastustaja oli Lauttakylän Luja Huittisista.

– Heillä on taitavia hyökkääjiä ja kiekollisia pakkeja. Materiaali on Lujalla hieman kapea ja erän lopuilla se näkyi väsymyksenä. Ei tämä helpolla tullut. Huittisissa me oltiin 2–1 häviöllä vielä kolmannessa erässä, Saarela muistutti.

Numeroiden puolesta hätää ei ollut. Kotikentällä Jyske kellisti Lujan maalein 4–1, ja väkevän loppukirin ansiosta Huittisissa päädyttiin lopputulokseen 2–6. Kaksi voittoa vaadittiin, joten kolmatta peliä ei enää tarvittu.

Välierien maalinteon kotikentällä aloitti Toni Nieminen. Luja tasoitti toisessa erässä, ennen kuin Toni Riekko laukoi 2–1 osuman. Tämä oli samalla voittomaali.

Tasaisissa merkeissä mentiin pitkään, kunnes Ville Laurellin ylivoimamaali kahdeksan minuuttia ennen loppua helpotti tilannetta. Teemu Hannulan 4–1 maali tuli myös ylivoimalla. Kasper Grönvall syötteli molemmat kolmannen erän maalit.

Lauantain vierasmatsissa alkutahdit soitteli Konsta Kerttula, jonka jälkeen Luja iski kahdesti. Yhdeksän minuutin tehohetki pelasti kamppailun. Aleksi Valla, Tommi Mieskoski, Artturi Tuure ja Ville Laurell venyttivät verkkoa ja tilanne muuttui 2–5:een. Valla sinetöt loppunumerot tyhjään rysään.

– Molemmissa peleissä oli vaikeita hetkiä, ja maalivahti joutui pitämään meitä välillä pystyssä. Meillä oli laajempi materiaali, ja se oli varmaan tärkein tekijä voitoissa. Kun miettii koko kautta, niin mielestäni tämä oli ansaittu finaalipaikka, valmentaja Saarela arvioi.

Saarelaa haastatellessa finaalivastustaja ei ollut vielä selvillä. RNK:n ja KuKin välisessä kapinassa voitot olivat tasan 1–1 ja ratkaisua haettiin sunnuntaina KuKin kotikentältä Harjavallasta.

– Ei ole väliä, kumpi tulee vastaan. Eri tyyppisiä joukkueita ovat, mutta molemmat ovat voitettavissa, Saarela ennakoi.

Sunnuntai-iltana KuKi lopulta peittosi kotikatsomon riemuksi raisiolaiset 6–3. Kuitenkin keskiviikkoiseen avausfinaaliin vastustajaksi saapuu Raision Nuorisokiekko, RNK.

Ottelu alkaa Laitilan jääpyhätössä kello 18.30. Toinen loppuottelu on lauantaina. Jos voitot ovat tasan, niin ratkaiseva koitos on sunnuntaina Laitilassa.

Muokattu 4.4. kello 15.35: Otsikkoon korjattiin, että kiekkofinaalin avaus on keskiviikkona eikä huomenna. 
Muokattu 5.4. kello 12.45: Vastustaja on Raision Nuorisokiekko, RNK.