Maaliskuu oli aurinkoinen mutta vähäsateinen

0
Maaliskuun päivälämpötilat olivat selvästi plussalla. Korkeimmillaan elohopea kävi +12 asteessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maaliskuu oli yleisesti pitkän ajan keskiarvoon nähden lämpimämpi. Näin myös Laitilassa, jossa maaliskuun keskilämpötila oli Eero Setälän mittausten mukaan reilun asteen plussalla. Keskimääräinen maaliskuun lämpötila on Turun seudulla asteen miinuksella.

Viime kuussa, kuten edelleen, oli Laitilan seudulla reilusti lunta maassa, niin kuin suuressa osassa maata. Luli suli hitaasti vähäisten sateiden ja yöpakkasten takia, kertoo Ilmatieteen laitos.

Varsinkin kuun keskivaiheilla nautittiin lämpimistä säistä. Laitilassa elohopea nousi korkeimmillaan +12 asteeseen. Maaliskuu päättyi kuitenkin kylmänä. Kuun viimeisenä yönä pakkanen laski Laitilassa -8 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maaliskuu oli tavanomaista vähäsateisempi suuressa osassa maata. Laitilassa satoi vain 6 millimetriä, kun normaalisti paikkakunnalla sataa maaliskuussa 30 millimetriä enemmän.

Korkeapainesään vuoksi aurinko paistoi tavanomaista enemmän suuressa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos.

– Etelässä auringonpaistetuntien summat olivat paikoin poikkeuksellisen suuria, suurempia määriä maaliskuussa on mitattu ainoastaan vuonna 2013.

Laitilan seudulla maaliskuu tuntuikin keväisemmältä kuin talvisissa säissä alkanut huhtikuu. Merialueilla mitattiin myrskyä kahtena päivänä, 25. ja 26. maaliskuuta.