Merciless Cat ennätyksellään kakkonen Forssan raveissa

0
Laitilalainen Jere Kiveinen ohjasti valmentamansa Merciless Catin lauantaina Forssassa toiseksi. Ori teki samalla ennätyksensä.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisten Erkka Junnilan ja Anne Tuunan omistama viisivuotias lämminverinen Merciless Cat ravasi lauantaina Forssassa kovempaa kuin koskaan. Jere Kiveisen ohjastama ja valmentama ori otti tasoitusajossa kakkossijan ajalla 17,4. Autolähdön ennätyskin on tätä hitaampi.

Kaikkiaan 16 valjakon lähtö oli alussa varsin sekava. Vasta kolmannella yrittämällä lauma pääsi matkaan, ja jonosta tuli kovin katkonainen. Kiveinen nousi takamatkalta ensimmäisen kierroksen lopussa kärkikolmikon tuntumaan, ja Merciless Cat joutui pitkään käyttämään toista rataa.

Maalisuoralle Merciless Cat saapui kolmantena ja pinnisti viimeisillä metreillä kakkoseksi ohi edellään juosseen Risto Väreen Breakwaterin. Voiton vei ylivoimaisella loppukirillä Marko Pessin ajama Leonore sdams.

Laitilalainen Kiveinen ohjasti Forssassa vakioajettavansa Kretongin oman sarjansa neljänneksi ajalla 29,4.

Merciless Cat kilpaili uudelleen tiistaina Teivossa. Siellä oriin loppuveto hyytyi, ja valjakko oli maalissa kuudes kilometriajalla 19,2.