Mirrirescuelle 3 000 euron kerta-avustus villiintyneiden kissapopulaatioiden pienentämiseen

0
Laitilan kaupungin alueella arvioidaan olevan noin 130 kissan ja koiran talteenottoa vuodessa. Kuvituskuva: Mira Sankkila

Tekninen valiokunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 2–7 myöntää Mirrirescue ry:lle 3 000 euron kerta-avustuksen kissapopulaatioiden pienentämiseen ja hädänalaisten kissojen auttamistyöhön. Esityksen avustuksen myöntämisestä teki Jarkko Männistö Jari Kiveisen (sd.) kannattamana. Kiveisen ehdotuksesta päätökseen lisättiin, että avustus pitäisi käyttää villiintyneiden kissapopulaatioiden pienentämiseen.

Yhdistys toi anomuksessaan esiin, että sen toiminta on viime vuosina ollut pääasiassa kissojen loukutusta. Toiminta-ajatuksena on ollut kissojen hoito ja uusien sijoituspaikkojen järjestäminen. Kissojen hoito on muodostanut yhdistyksen kuluista yli 85 prosenttia. Yhdistys anoi 6 000 euron avustusta. Mirrirescue ry toimii Uudenkaupungin ja Laitilan alueella.