MLL:n kautta mahdollista auttaa myös ukrainalaisia

0
MLL kouluttaa vapaaehtoisia tukemaan perheitä. Arkistokuva: Minna Määttänen

Ukrainan tilanne on herättänyt monissa halun auttaa, joten Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Vakka-Suomen alueella toukokuussa.

Vakka-Suomen tukihenkilökoulutus järjestetään maanantaina 9.5. ja torstaina 12.5. Laitilan Mukulavintissä osoitteessa Sairaalantie 2 kello 17.30–20.30.

– Voit suuntautua maksuttoman koulutuksen kautta esimerkiksi ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan. Piiri kouluttaa samalla myös kavereita lapsille ja nuorille sekä perhekummeja lapsiperheille, MLL tiedottaa.

Vapaaehtoisiksi kaivataan myös esimerkiksi perhekahvilaohjaajia, kylämummeja ja -vaareja sekä somevapaaehtoisia.

–Perhekahvila on erinomainen tapa auttaa esimerkiksi sodan jaloista tulleita perheitä. Piristävä, yhteisöllinen hetki tuo iloa päivään. Se on myös yksi parhaista paikoista tutustua paikallisiin ihmisiin ja suomen kieleenkin, vinkkaa MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein.

Laitilan vapaaehtoistyön infoilta järjestetään Mukulavintissä tiistaina 19.4. klo 18 alkaen.

–Onnellisuustutkija sanoi taannoin, että vapaaehtoistoiminta tekee onnelliseksi. Kun tekee konkreettista hyvää oman yhteisön eteen ja tukee lapsia, nuoria ja perheitä voi illalla hyvillä mielin painaa pään tyynyyn, Rippstein ynnää.

Koulutuksiin ja infoihin voi ilmoittautua Olet tärkeä -sivustolta: olettarkea.fi/kalenteri