Nelli ja Noora luistelivat aluemestareiksi – Vakka-Suomen taitoluistelijoiden kausi huipentuu kevätnäytökseen Laitilassa

0
Milla-Riikka Aaltonen opastaa Nelli Piiraista, Noora Hannulaa ja muita ennen Vakka-Suomen taitoluistelijoiden kevätnäytöstä.

Risto-Matti Kärki

Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden kausi on loppumaisillaan, mutta jäljellä on vielä Kevätkarnevaali-näytös Laitilan jäähallissa lauantaina 9. huhtikuuta. Siellä esiintyvät myös kaksi seuran menestynyttä luistelijaa Nelli Piirainen ja Noora Hannula.

Nelli ja Noora nappasivat kultaa omista sarjoistaan Lounais-Suomen alueen taitoluisteluliiton finaalikilpailuista Raisiosta maaliskuussa.

– Onnistuin esityksessä ja hypyissä hyvin siihen nähden, miten ne ovat muissa kilpailuissa onnistuneet, 16-vuotias Noora iloitsee.

11-vuotiasta Nelliä jäi harmittamaan yksi hyppy, mistä jäi uupumaan kierteitä.

– Muuten sain luisteltua hyvin, 6-vuotiaana taitoluistelun aloittanut Nelli sanoo.

Kilpaileminen on ollut parina viime vuonna harvinaista. Noora muistelee, ettei päässyt viime vuonna lainkaan kisoihin.

Seuran taitoluisteluvalmentaja Milla-Riikka Aaltonen kertoo, että koronan aikana kilpailuja on ollut todella vähän. Seura perustettiin suunnilleen samaan aikaan kuin koronaepidemia alkoi, joten alku on ollut takkuista. Nyt kuitenkin näyttää valoisammalta.

Nooralta sujuvat helposti kaksoisakselit ja kolmoishyppyjäkin on yritetty. Nelli on ”kuivalla” maalla onnistunut kaksoisakselissa, mutta jäällä se vielä odottaa onnistumistaan.

– Voimaa ja nopeutta tarvitaan, sitten voi yrittää kaksoislutzia ja kolmoishyppyjä. Tarvitaan paljon kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, itsekin kilpaluistelua harrastanut Aaltonen tietää.

Nelli ja Noora kilpailivat alueen finaaleissa, joihin pääsivät cup-kisojen parhaat. Taitoluistelussa kilpailut jakautuvat kolmelle tasolle, joista aluesarjoja ylempänä ovat kilpailusarjat ja SM-sarjat. Jo alimmalla portaalla menestyminen vaatii kovaa työtä.

– Laji on mennyt paljon eteenpäin. Aluesarjoissa ei enää pärjää sellaisella tasolla kuin silloin kun itse luistelin, Aaltonen sanoo.

Nellin kauden tavoitteena oli pärjätä juuri näissä kisoissa, mutta sen pidemmälle hän ei ole ajatellut. Aaltonen sanoo, että Nellin kohdalla pohditaan, voisiko hän aloittaa ensi kauden ylemmällä tasolla.

Noora ei vielä osannut sanoa, miten hänen uransa jatkuu. Opiskelukiireet kun vievät jo paljon aikaa.

Pääasia molempien nuorten kohdalla on, että luistelu on kivaa ja ohjelmia on mukava suunnitella.

Seuran etuna on se, että näytöksiä järjestetään myös Laitilan jäähallissa. Noin 50 jäsenten joukossa on uusikaupunkilaisia, laitilalaisia ja pyhärantalaisia luistelijoita.

– Kun aloitimme, meillä oli noin 30 jäsentä, joten suunta on hyvä, Aaltonen kertoo.

Koronan aikana osa jäi pois, minkä Aaltonen ymmärtää. Kausimaksuja ei haluta maksaa, jos ei voi harrastaa.

Kautta olisi mukava jatkaa vielä pidempään, mutta jäät sulatetaan pian pois. Sen jälkeen jatketaan omatoimista harjoittelua valmentajan ohjeilla.

Vakka-Suomen taitoluistelijoiden Kevätkarnevaali-näytös Laitilan jäähallissa lauantaina 9.4. kello 11.30 alkaen.