Petoja kirjastossa – Heidi Keskikylä taiteilee palettiveitsellä

0
Vasemmalla oleva Kiinantiikeri- teos on Keskikylän oma suosikki näyttelyssä.

Tinja Jalonen

Huhtikuun ajan Laitilan kaupunginkirjastossa on nähtävillä Heidi Keskikylän taidenäyttely. Näyttelyssä on erilaisia teoksia petoeläimistä. Petoeläimet valikoituivat näyttelyn teemaksi, sillä Keskikylä pitää eläinten maalaamisesta.

– Noin puolet näistä näyttelyssä olevista eläimistä on uhanalaisia, Keskikylä kertoo.

Hänen oma lempieläimensä on kanit, sillä ne ovat hänestä suloisia ja persoonallisia.

Näyttely on Keskikylän kahdeskymmenes, ja ainakin viisi näyttelyä on vielä tulossa tälle vuodelle ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ollut Varsinais-Suomen alueella, mutta joitakin on ollut myös Hämeessä ja Pohjanmaalla.

Keskikylä on vasta 23-vuotias, mutta kokemusta taiteen tekemisestä hänellä on jo kymmenen vuoden ajalta. Tarkkaa syytä taiteen tekemisestä kiinnostumiselle hän ei osaa sanoa, mutta joku siinä vain kiehtoi.

Eläin- ja lintuaiheiden lisäksi Keskikylän teoksissa esiintyy välillä ihmisiä ja taruolentoja. Luontoaiheet ovat kuitenkin etusijalla. Tekniikkana teoksissaan hän käyttää palettiveistä.

Taiteen lisäksi Keskikylän harrastuksiin kuuluu kirjoittaminen, ja hän onkin tehnyt neljä puolikustannetta Olentojen planeetta-sarjasta. Keskikylä on omien sanojensa mukaan luova, rauhallinen ja pohdiskeleva.

Keskikylä on luonnollisesti kiinnostunut myös muiden taiteilijoiden taiteesta.

– Ainakin Picasson töistä pidän todella paljon, hän toteaa.

Töitä Keskikylä tekee puutarha- ja hoitoalalla. Puutarha-ala tuli hänen elämäänsä perheen kautta.

Keskikylä harkitsi taiteen opiskelujen aloittamista, mutta päätyi lopulta valitsemaan hoitoalan. Hän kuitenkin unelmoi täysipäiväisestä työstä taiteen parissa.

– Kannattaa vaan tehdä ja kokeilla. Parhaiten pääsee kiinni taiteeseen toteuttamalla itseään, Keskikylä antaa vinkiksi taiteilusta kiinnostuneille.