Pyhärannan entinen kunnanjohtaja valittanut potkuistaan hallinto-oikeudelle – Harri Hiitiö: ”Luottamuspulan vuoksi irtisanominen edellyttää vakinaista virkaa”

0
Harri Hiitiö toimi Pyhärannan vt. kunnanjohtajana vuosina 2018-2021.

Pyhärannan entinen kunnanjohtaja Harri Hiitiö on valittanut irtisanomisestaan ja virasta pidättämisestään Turun hallinto-oikeuteen.

– Luottamuspulan vuoksi irtisanominen edellyttää minun käsitykseni mukaan sitä, että pitää olla virkavaali vahvistettuna, vakinainen virka ja johtajasopimus tehtynä, Hiitiö kertoo Laitilan Sanomille.

Hiitiö toimi vuodesta 2018 asti Pyhärannan vt. kunnanjohtajana, koska hänen valinnastaan tehtiin samana syksynä valitus hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus päätti, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

Valtuusto valitsi Hiitiön virkaan uudelleen vuonna 2020, mutta myös uudesta valinnasta tehtiin valitus. Tällä kertaa hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, mutta valittajalle myönnettiin valituslupa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Edellä mainituista valituksista johtuen Hiitiön virkaa ei vakinaistettu. Valtuuston maaliskuinen päätös irtisanomisesta ei ollut yksimielinen vaan siitä äänestettiin. Irtisanomista vastustivat kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuutetut.

Hiitiö pidätettiin virasta jo vuodenvaihteessa valtuuston puheenjohtajan päätöksellä. Alkuvuodesta lähtien Pyhärannan vs. kunnanjohtajana on toiminut Merja Koski.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.