Pyhäranta palkkaa lisää työntekijöitä aamu- ja iltapäiväkerhoihin

0
Pyhärannan aamu- ja iltapäiväkerho saa lisää työntekijöitä. Kuva: Riitta Salmi

Pyhärannan kunnanvaltuusto on myöntänyt 60 000 euron lisämäärärahan kahden osa-aikaisen koulunkäynninohjaajan palkkaamiseksi. Määrärahaa tarvitaan, jotta Reilan ja Rohdaisten koulussa voidaan järjestää joustavasti aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa. Määräraha kattaa kahden osa-aikaisen koulunkäynninohjaajan vuotuiset palkkamenot.

Pyhärannan kolmessa koulussa on järjestetty koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa jo useita vuosia.

KERHOTOIMINTAA oli suunniteltu järjestettävän ennen koulun alkua kello 6.30 alkaen ja koulupäivän jälkeen kello 17 saakka. Tämä ei kuitenkaan onnistu Reilan ja Rohdaisten kouluissa ilman henkilöstöresurssien lisäämistä. Kumpaankin kouluun aiotaan myönnetyn määrärahan turvin palkata yksi koulunkäynninohjaaja lisää. Ihoden kouluun vastaava resurssilisäys on tehty jo aiemmin tänä vuonna.

SAMALLA VALTUUSTO päätti yksimielisesti myös pidentää iltapäiväkerhojen aukioloa kello 17.30 saakka. Valtuusto katsoo, että kerhoajan venyttäminen puolella tunnilla helpottaa perheiden elämää, sillä moni vanhempi käy kunnan ulkopuolella töissä.