Sirppujoki odottaa taas laskijoitaan

0
Hallunkoski on matkan kahdesta koskesta haastavampi. Se on myös mahdollista kiertää. Kuvassa Jari Kiveisen taidonnäyte viime vuodelta.

– Sirppujoki on taas vapauttanut jääpeitteensä ja on aika kaivaa kanootit ja muut vesikulkuneuvot esille, kertoo Sirppujokilaskun järjestäjä Jari Kiveinen.

23. huhtikuuta laskettava Sirppujokilasku on järjestyksessä 23. Lasku suoritetaan perinteitä noudattaen. Lähtö on kello 12 Kodjalasta Nansion sillan kohdalta, ja lasku päättyy Kalannin Ruukille. Päätepysäkki Kalannin keskustassa saavutetaan noin neljän tunnin suorituksen jälkeen.

– Matkalla on kaksi koskea. Ensimmäinen, Pyhäkoski on mahdollista kaikkien laskea läpi. Toisena oleva Hallunkoski onkin sitten vähän haastavampi, ja siihen pysähdymme evästauolle sekä tarkkaillaan mahdollisuutta laskea koski.

Kiveisen mukaan Hallunkosken laskijoiden on syytä käyttää kypärää. Hallunkoski on myös mahdollista kiertää joen rantaa pitkin.

– Kevät keikkuen etenee ja vedenkorkeus saattaa muuttua nopeastikin. Matkalla on myös muutamia pohjapatoja ja pikkukoskia, jotka on kiva keinutella läpi.

Vedenkorkeus näyttää Kiveisen mukaan toistaiseksi hyvältä.

– Toivottavasti sulamisvesiä pelloilta ja metsistä riittää pitämään vedenkorkeuden nykyisellä tasolla.

Mukaan kannattaa ottaa varavaatteet vesitiiviisti pakattuna. Kaikilla osallistujilla pitää olla pelastus- tai kelluntaliivi koko ajan päällä.

– Intoa ja ilosta mieltä pitää myös olla, koska rannat saattavat olla pehmeitä tulvavesien jälkeen. Matkan aikana pidetään kaksi evästaukoa, joten laskijoiden tulee varata välipalaa ja juotavaa matkalle mukaan.

– Matkaa tehdään leppoisasti ja rennolla asenteella.

Retki on avoin kaikille, mutta osanottajat ovat liikkeellä omalla vastuulla.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta lailanet.fi/sirppujoki/