Sivistystoimen investointeja siirtymässä ensi vuodelle – Pesäpallokatsomon rakentamista esitetään siirrettäväksi

0
Arkistokuva: Lennart Holmberg

Laitilan sivistysvaliokunta päätti esittää hallitukselle ja edelleen valtuustolle, että osa tälle vuodelle suunnitelluista investoinneista siirretään seuraavalle ja tuleville vuosille.

Syynä siirtoon ovat sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksosen mukaan muun muassa kohonneet rakennuskustannukset. Investointeja ei voida toteuttaa niille varatuilla määrärahoilla, joten osaa esitetään siirrettäväksi ensi vuodelle.

Siirtolistalla ovat muun muassa Mustajärven sauna sekä Varppeen lähiliikuntapaikka. Lisäksi Urheilutalon peruskorjaus esitetään jaettavaksi kahteen vaiheeseen, joista toiseen varattaisiin tälle vuodelle 60 000 euroa. Vuodelle 2023 suunniteltuun toiseen vaiheeseen esitetään varattavaksi 100 000 euroa.

Laaksonen kertoo, että esimerkiksi uuden pesäpallokatsomon rakentamista esitetään siirrettäväksi ensi ja seuraavalle vuodelle.

– Pesäpallon näkökulmasta priorisoimme pelikentän siirron katsomohankkeen ohi, Laaksonen kertoo.

Valkojärven kentällä sijaitsevan pesäpallokentän päälle aiotaan rakentaa uusi palvelutaloyksikkö, joten kenttä täytyy siirtää toiseen paikkaan.

Laaksosen mukaan pesäpallokatsomon rakennustöiden siirto ensi vuodelle ei kuitenkaan lajin yleisön ja pelaajien näkökulmasta siirtyisi välttämättä suoraan vuodella eteenpäin, koska työt oli tänäkin vuonna suunniteltu aloitettavan vasta kesäkauden jälkeen eli syksyllä. Vaikka urakkaa siirrettäisiin ensi ja seuraavalle vuodelle, ensimmäinen vaihe voitaisiin mahdollisesti toteuttaa jo keväällä, jolloin ensimmäinen osa katsomoinvestoinnista voisi valmistua seuraavalle pelikaudelle.