500 kerho kokoontui – Kun ulko-ovi pamahtaa takana kiinni, on homma jo voiton puolella

0
500 kerhon ryhmäkuvassa etualalla vas. kerhon ikäpresidentti Tarmo Heino, Seppo Lehtola, Antero Alin, Marko Seitala ja kerhon kuopus sekä ensikertalainen Markus Seitala.

Hiihdon ja sauvakävelyn taitajat kokoontuivat perinteiseen kauden päätöstilaisuuteen kaupungintalon kahvioon. Kerhoon päästäkseen tulee sauvoa talvikauden aikana vähintään 500 kilometriä. Tähän urotekoon kykenee vuosittain reilut 20 laitilalaista, tällä kerralla 27.

Kaupungin puolesta järjestelyistä vastasi vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson . Hän toi kaupungin tervehdyksen kertoen, että kerholaiset näyttävät hienoa esimerkkiä liikunnan tärkeydestä terveyden ja virkeyden kannalta.

Kerholaisista erityisesti Ilkka Simola ja Tarmo Heino kiittelivät uutta Sirpunpuiston reitistöä. Kumpikin on kiertänyt eräitä kertoja 1,6 kilometrin reitin sauvakävellen.

– Siellä on tasainen väylä, jolla on helppo liikkua, totesi Simola.

Valaistuksen valmistuttua ensi talveksi käyttö vielä lisääntyy.

Matikan pururadan reitistö on perinteinen ja hyvä hiihtopaikka. Toki viisastelua syntyi reitin pituudesta. Viisi kilometriä onkin ”vain” noin 4 900 metriä. Ulkokurvia kiertäen taitaa viisi kilometriä kuitenkin kertyä.

Yhteisenä huomiona oli liikkeellelähdön tärkeys. Kun ulko-ovi pamahtaa takana kiinni on homma jo voiton puolella.