Amanda Julkunen mukana Unkariin matkaavassa jääkiekon U16-maajoukkueessa

0
Amanda Julkusen ensimmäinen ulkomaanreissu on maajoukkue-edustus Unkariin.

Ari Anteroinen

Rauman Lukon naisten jääkiekkojoukkueen mukana takaisin liigaan nousseessa ryhmässä pelasi laitilalainen monilahjakkuus Amanda Julkunen, 15.

Hän pelasi myös ringetteä Jyskeen B-tytöissä. Kesällä hän aikoo pelata vielä pesäpalloa Jyskeen C-tytöissä sekä naisten maakuntasarjassa ja toimia vieläpä pesäpallotuomarinakin.

Ennen pesiskiireitä edessä on vielä hieno reissu jääkiekon parissa, sillä Julkunen on yksi niistä 22 pelaajasta, jotka saavat vetää Suomi-paidan päälle U16-ikäluokan Eurooppa Cup -turnauksessa.

Turnaus pelataan Unkarin Budapestissa 10.–14.5. Suomen lisäksi mukana ovat Itävalta, Norja, Saksa, Sveitsi, Tsekki ja isäntämaa Unkari. Suomen alkulohkossa ovat Unkari, Saksa ja Itävalta.

Turnauksen päätöspäivänä pelataan sijoitusottelut alkulohkojen sijoitusten mukaisesti. Joukkuetta valmentaa Saara Niemi.

– Lähden mukaan oikein hyvällä ja odottavalla mielellä. Olemme ensin Kuortaneella valmistavalla leirillä nyt perjantaista alkaen ja Unkariin lennetään sitten 9. päivä, kertoo Julkunen.

– Lukossa pelasin mielestäni ihan ehjän ja hyvän kauden. Ringeten puolella ei loppukausi mennyt niin hyvin, ja mitali jäi saamatta, muistelee Julkunen päättyneitä sarjoja.

Koronapandemia haittasi aika lailla eri lajeja.

– Itse en ole kuitenkaan koronaa saanut.

Jääkiekon maajoukkueleireillä on ennen ollut mukana myös Amanda Julkusen pelikaveri Lukosta eli Charlotta Lundström.

– Hän ei nyt päässyt kuitenkaan mukaan loukkaantumisen takia, Julkunen kertoo.

– Tästä läheltä mukana on yksi 2008 syntynyt pelaaja Turusta.

Onko Julkunen käynyt Unkarissa ennen?

– En minä ole käynyt missään ulkomailla ennen, Julkunen naurahtaa.

No laitetaanko turnauksessa sitten verkot heilumaan?

– Kyllähän se aina olisi hienoa taistella voitosta. Sen näkee sitten, kuinka se menee.