Avoimien työpaikkojen määrä liki nelinkertaistunut – Laitilan ja Pyhärannan työllisyystilanne kohentunut vuoden takaiseen verrattuna

0
Arkistokuva

Laitilan työllisyystilanne on pysynyt lähes ennallaan verrattuna helmikuun tilastoihin. Laitilalaisista 7,3 prosenttia oli vailla työtä maaliskuussa. Vuoden takaiseen verrattuna tilanne on parantunut selvemmin. Silloin työttömänä oli 8,2 prosenttia työikäisistä.

Vielä selvemmin työllisyystilanteen paraneminen näkyy avoimien työpaikkojen määrän kasvussa. Laitilassa oli maaliskuussa avoinna 384 työpaikkaa, mikä on lähes nelinkertainen määrä vuodentakaiseen verrattuna.

Pyhärannassakin työllisyystilanne on parantunut sekä helmikuuhun että etenkin vuoden takaiseen maaliskuuhun verrattuna. Maaliskuussa 2022 Pyhärannassa oli työttömänä 6,7 prosenttia työikäisistä, mikä on liki kolme prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Ukrainan sotatilanne ei työllisyyskatsauksen mukaan näy toistaiseksi Varsinais-Suomen työllisyystilanteessa. Työttömyys tippui maakunnassa vauhdikkaasti. Tosin maaliskuussa työllisyys tavallisestikin paranee helmikuuhun verrattuna. Vaikka työllisyys on maakunnassa parantunut, tahti on jonkin verran verkkaisempaa kuin muualla maassa.

Vakka-Suomessa on seutukunnista maan kymmenenneksi alhaisin työttömyysprosentti. Vakka-Suomessa oli työttömänä vain 6,8 prosenttia työikäisistä. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt liki kolmella sadalla. Vakka-Suomen työttömyysprosentti oli vuosi sitten maaliskuussa 8,7.

http://

Työllisyyskatsauksessa ennakoidaan, että huhtikuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä laskee normaalivuosina maaliskuuhun verrattuna. Tosin Ukrainassa käytävä sota voi heittää varjon tämän kehityksen päälle.