Helatorstain pyöräilytapahtuma liikutti kolmatta sataa kuntoilijaa

0
Päivi Eerola, Henna Eerola ja Soile Eerola ovat liikkeellä nelivuotiaan Kaapon ja viisivuotiaan Innan kanssa. - Tavoitteemme on saada kaikille leima viideltä rastilta. Meillä on mukana eväät, ja varasuunnitelmassa on kyyti pakettiautolla, sanoo lasten isoäiti Päivi Eerola.

Jussi Vaajasaari

Polkupyöräsuunnistus on eniten laitilalaisia liikuttava tapahtuma. Tapahtuma on urheiluseura Jyskeen ja Laitilan Sanomain yhdessä järjestämä matalan kynnyksen tapahtuma. Puuhamiehinä tapahtuman järjestelyissä olivat jo yhdettätoista kertaa Hannuloitten perheen Päivi, Jaska, Kaisa ja Arttu.

– Minä suunnistin nuorempana, ja tämän tapahtuman järjestäminen tuli sen myötä kuin luonnostaan. Aluksi matka oli niin lyhyt, että sen saattoi taittaa myös juosten, muistelee Arttu Hannula.

Vesitornilla valmiina lähtöön ovat Leena ja Eero Rantanen herran säädettyä rouvan satulan tyydyttävään asentoon.

– Sen pitää olla juuri oikeassa paikassa, tiesi Leena Rantanen.

Veijo Isotalo liikkui 7-vaihteisella Tunturi-pyörällä. Hän yllättyi iloisesti aurinkoisesta helatorstain säästä.

̶ Tänään piti olla sateista, sanoi Veijo Isotalo.

Airi Rinteelä oli liikkeellä Ritva Soinun kanssa. Airi on ollut mukana ainakin kolmekymmenenä vuonna.

– Viime vuonna oli kova helle, pyöräilimme shortseissa, muistelee Ritva Soinu.

Radan rasteilla kiersi kaikkiaan 217 polkupyöräilijää. Nuorimmat pyöräilijät olivat nelivuotiaita. Kaikki hakivat rasteilta vähintään arvontaan tarvittavat viisi leimaa, kymmenen rastia hakeneita oli 191. Eräät hyväkuntoiset kiersivät 20 kilometrin radan kahdesti.

– Tapahtumaan saatiin yksi parhaimmista osallistujamääristä, sanoo tapahtumaa yhdessä perheensä kanssa järjestänyt Jaska Hannula.

Pyöräilytapahtuman avulla on jossain määrin pystytty lisäämään laitilalaisten kotiseututuntemusta, kun kierroksen rasteilla on usein ollut jokin nähtävyys. Tänä vuonna ei ollut mitään erityisiä kohteita. Reitti kulki keskustasta Salon ja Kodjalan kylien kautta keskustaan.

Pyöräilytapahtuman pitkäaikaisten järjestäjien Irja, Pekka ja Matti Perkkolan aikana piti kuvata filmille kaikkien rastien maisema. Nykyisin kuvat ottaa digikameralla Laitilan Sanomain tuottaja Iida Kauppi.