Jyskeen naisilla onnistuneet vieraspelit Oulunsalossa ja Kajaanissa

0
Naisten ykköspesis vei jyskeläiset Oulunsaloon ja Kajaaniin. Kotiintuomisina oli neljä pistettä.

Naisten ykköspesis pyörähti viikonloppuna toden teolla käyntiin. Jyskeen naiset matkustivat pitkälle tuplareissulle Oulunsaloon ja Kajaaniin.

Oulunsalossa ottelu pelattiin mukavassa, lähes 20 asteen auringonpaisteessa. Vaikka takana oli pitkä bussireissu, oli joukkue valmis peliin heti alusta asti.

Ulkopeli oli vahvaa ja sisällä tuli tarvittavia onnistumisia. Niinpä kahden vuoron jälkeen tulostaululla oli turvallisen tuntuinen johto juoksuin 5–0. Kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan jakson vanhetessa ja sai kavennettua Jyskeen johtoa. Jakson voitto kuitenkin Jyskeelle selvästi juoksuin 5–2.

Toinen jakso olikin sitten ensimmäistä tasaisempi. Viimeiseen vuoropariin siirryttiin tasatilanteessa 2–2.

Jyskeen naiset olivat kuitenkin päättäneet ottaa täydet pisteet heti sarja-avauksesta. He jättivät ensin viimeisen tasoittavalla tylysti kotijoukkueen nollille ja heti perään viimeisen tasoittavalla rakensivat kärjestä tilanteen, josta tuloksena ratkaiseva juoksu. Ottelu meni siis puhtaasti 2–0 Jyskeelle ja tärkeät kolme pistettä matkaan.

Seuraavana päivänä pelattiin täysin eri kelissä Kajaanissa lämpötilan jäädessä reippaasti alle 10 asteeseen. Pelin avausjakso oli tarkkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta. Tilanteiden teko oli molemmille vaikeaa.

Jakson viimeiseen vuoropariin mentiin kutkuttavasti tasatilanteessa 1–1. Jyske ei onnistunut omalla sisävuorollaan lisäämään juoksutiliänsä. Kun taas vastustajan tuulennopea kärki pääsi yllättämään Jyskeen ulkokentän kunnarin arvoisesti, meni avausjakso Kajaanille niukasti 2–1.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen toisintoa, mutta kolmannen tasoittavalla alkoi tapahtua. Jyskeen kapteeni Sohvi Korhonen näytti esimerkkiä lyöden pallon vastustamattomasti 2-jatkeelta läpi. Tuloksena oli kaksi tavallista juoksua ja Sohvi itse kiersi kunnarin. Neljännen alussa kotijoukkue pidetiin nollille ja täten jaksovoitto Jyskeelle juoksuin 4–1.

Supervuoroparin Jyske aloitti sisällä ja saikin heti alkuun tärkeän avausjuoksun harhaheitolla. Tämän jälkeen Jyskeen kaaripeli uinahti hetkeksi, jonka johdosta enempää juoksuja ei saatu.

Kotijoukkueen kärjestä saatiin vielä palo kakkoselle supervuoroparin tasoittavalla. Sen jälkeen kotijoukkue teki yhdellä palolla väkisin 3-tilanteen ja seurauksena kahdella hyvällä lyönnillä supervuoroparin voittoon tarvittavat juoksut. Näin voitto Kajaanille jaksoin 2–1 ja Jyskeelle kotiin tuomisiksi kuitenkin yksi piste.

Sarja-avauksista saadut neljä pistettä miellyttivät valmennusta, sillä olihan Jyske molemmissa peleissä sarjanousijana altavastaajan asemassa. Joukkue arvioitiin kuitenkin pelinjohtajien ranginkissa kauden yllättäjäksi, ja sen tämä nuorehko joukkue jo ensimmäisissä peleissä osoitti.

Seuraava peli on ensi lauantaina 21.5 kotona Laserkeskus -areenalla kello 17, jolloin vastustajaksi saapuu yksi sarjan ennakkosuosikeista, Haminan Palloilijat. Jyskeen puolesta ottelutapahtumaan on kehitetty entisestään, joten toivottavasti myös yleisö löytää tiensä runsaslukuisena katsomoihin.

Sami Mäki