Kukon Tikalle viisi mitalia dartsin SM-kisoista

0
Kuvassa poseeraavat miesten SM-kriketin kultamitalisti Marko Kantele ja hopeamitalisti Teemu Harju.

Arto Kanerva

Dartsin SM-kisat heitettiin tänä vuonna Leppävirralla. Kukon Tikalta mukana oli kahdeksan pelaajaa. Kisoissa oli kaikkiaan noin 180 osallistujaa, mukana tietysti kaikki Suomen kärkipelaajat.

Suomen mestaruuksista miteltiin miesten ja naisten henkilökohtaisissa sekä parikilpailuissa.

Kukon Tikan saalis SM-kisoista oli viisi mitalia, joista kolme hopeaa ja kaksi pronssia, kertoo Joni Laine. Tulos oli hänen mukaansa aivan loistava, vaikka mestaruutta ei tällä kertaa tullutkaan.

Miesten singeli kriketissä Teemu Harju saavutti hopeaa. Miesten 501 parikilpailussa Teemu Harju ja Joonas Laine ylsivät hopealle ja hopeaa tuli myös miesten kriketin parikilpailusta parille Teemu Harju ja Joonas Laine. Naisten 501 singelissä Marika Juhola sai pronssia, kuten myös naisten kriketin parikilpailussa Janika Englund ja Satu Juhola.

Teemu Harju totesi kisan jälkeen, että viisi SM-mitalia on tosi hyvä tulos. Kirkkain mitali jäi puuttumaan, joten omaan heittämiseen ei voi olla täysin tyytyväinen ja parannettavaa jäi.

– On todella hienoa, että taas pitkästä aikaa pääsee heittämään mies miestä vastaan ihan paikan päällä, eikä vain netin välityksellä.

Koko kauden menestyksen ansiosta Kukon Tikan Teemu Harju ja Jani Elijoki valittiin Suomen maajoukkueeseen edustamaan maatamme Ruotsissa alkukesällä kisattavaan Nordic Cuppiin.

Huhtikuun puolivälissä, viikko ennen SM-kisoja heitettiin Laitilassa Kievari Cup, joka on B-rankingkisa ja järjestäjänä tietysti Kukon Tikka.

– Laitilan Kievarissa kisoihin osallistui kumpanakin päivänä noin 30 pelaajaa. Enemmänkin olisi mukaan mahtunut, mutta hienot kisat saatiin näinkin aikaiseksi, toteaa Joni Laine.

Kisojen tuoton Kukon Tikka lahjoittaa kokonaisuudessaan aloittelevien pelaajien osallistumismaksuina ranking-kisoihin. Dartsliitto arpoo hakemusten perusteella keille ilmaisen osallistumiset menevät ja tarkoituksena on innostaa aloittelevia pelaajia osallistumaan valtakunnallisiin kisoihin.

Seuraavaksi Kukon Tikan heittäjien tähtäin on SM-liigan playoff-peleissä, joihin seura selvisi ensimmäistä kertaa historiansa aikana. Pelit pelataan 7.–8.5. Hankasalmella ja runkosarjassa neljänneksi päässyt Kukon Tikka saa semifinaalissa vastaansa runkosarjan voittaneen Ressu DC:n Pielavedeltä.

Toukokuun lopussa on taas tiedossa kotikisat, kun 20.–22.5. on vuorossa jo kolmatta kertaa järjestettävä Laitila Cup. Kisan yhteydessä pelataan myös seniorien Suomen mestaruuksista sekä miehissä että naisissa.