Kuntorastikausi on käynnistynyt – Jyskeellä kesän aikana yli 20 rastitapahtumaa

0
Kartta käteen ja rasteille, kuntorastikausi on hyvässä vauhdissa.

Jussi Arola

Kevät on hieman myöhässä, mutta lumet ovat metsistä jo sulaneet ja Jyskeen kuntorastikausi on päässyt hyvään vauhtiin. Koronarajoituksetkaan eivät ole enää tänä keväänä aiheuttaneet alkukauteen poikkeuksia, vaan tapahtumia on voitu pitää entisaikojen tapaan.

Kesän kalenteri sisältää 21 torstaitapahtumaa joka viikko ilman taukoja syyskuun puoliväliin asti. Normaalien kuntorastien lisäksi ohjelmassa ovat erikoistapahtumat kuvasuunnistus, kukkosuunnistus ja puulaakiviesti.

Kuntorasteja pidetään eri puolilla kuntaa joko kokonaan uusilla tai muutaman vuoden sisällä ajantasaistetuilla kartoilla. Tarjolla on jokaiselle jotakin eli eripituisia ja eri vaikeusasteisia reittejä kuuden kilometrin vaikeasta noin kolmen kilometrin helppoon rataan. Halutessasi voit myös suunnitella metsään viedyistä rasteista itsellesi oman reitin.

Matkaan pääsee kello 17–18.30 välillä. Kesän aikana osa kuntorasteista toimii myös niin sanotusti omatoimirasteina eli rastit jäävät metsään seuraavaan sunnuntai-iltaan asti.

Kisapaikalle jätetään torstain tapahtuman jälkeen postilaatikko, jossa on eri ratojen karttoja eli jos torstai-ilta ei sovi, niin omatoimirasteilla radan voi käydä kiertämässä jonain muuna aikana. Ensimmäiset omatoimirastit ovat auki tämän viikon torstaista sunnuntaihin Tulejärvellä. Erikoistapahtumista ensimmäinen on helatorstain 26.5 kuvasuunnistus.

Ensimmäinen Jyskeen kukkosuunnistus järjestettiin 50 vuotta sitten. Tänä vuonna juhlakisan paikkana on Kaivolan koulu ja päivänä 23.6. Osanottajia juhannusviikon kisassa on ollut usein yli 300 ja samanlaista määrää odotetaan tänäkin vuonna.

Kukkosuunnistuksen rasteilla pidetään seuraavana torstaina kuntorastit ja myös omatoimirastit. Mikäänhän ei estä käymästä torstaina kuntorastitapahtumassa ja kiertämässä loppuviikon aikana toisenkin radan.

Puulaakiviestit järjestetään elokuun 11. päivä, joten siihen menessä ehtii hyvin kerätä porukan ja käydä treenamassa useillakin rasteilla.

Kuntorastien kauden päätöstä vietetään Lehtoniemessä 15.9 ja perinteiseen tapaan tarjolla on sauna ja energiapitoista mutusteltavaa.

Kokonaisuudessaan kuntorastikalenteri ja osallistujaohjeita löytyy Jyskeen suunnistusjaoston sivulta osoitteessa laitilanjyske.sporttisaitti.com/suunnistus/kuntorastit/