Laitilassa on venekeskus – Asiakkaani eivät voi olla pienituloisia

0
Kiinteistössä on avarat tilat isoillekin veneille.

Jussi Vaajasaari

Suuri laivan ankkuri valtatie kahdeksan varrella on kuin viesti siitä, että Laitilassa toimitaan veneiden parissa. Entisessä Pesu-Helon kiinteistössä toimii Diego Transport, joka myy veneitä, venemoottoreita, varaosia  ja veneilytarvikkeita.

Veneliikkeen omistaja ja toimitusjohtaja Jose Ruiz Cardona osti Pesu-Helon kiinteistön vuonna 2018 Heikki Helolta.

– Tämä kiinteistö on näkyvällä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien keskellä, perustelee Jose Cardona kiinteistön hankintaa merenrannattomasta Laitilasta.

Jose Cardona myi vuonna 2017 perustamansa Kemiön Venekeskuksen. Viime vuodet hän on muun muassa kunnostanut kiinteistöjä odottaen myynnin jälkeisen karenssin päättymistä.

– Nyt minulla on sopivankokoinen paikka ja neljä työntekijää. Kemiön venekeskuksessa minulla oli 14 työntekijää. Se oli liian suurta toimintaa, perustelee 57-vuotias Jose Cardona yrityksen myyntiä.

Jose Cardona on kotoisin Kolumbiasta, missä hänellä on myös yritystoimintaa. Hän muutti Suomeen silloisen vaimonsa perässä 38 vuotta sitten.

Jose on toisen polven venealan yrittäjä. Hänen isänsä teki Kolumbiassa veneenkunnostusta. Jose asuu nykyisen vaimonsa Erica Patrician ja lapsen kanssa kiinteistöön kuuluvassa omakotitalossa.

– Veneala vaatii erikoisosaamista, ja täällä on osaavaa väkeä. Toivottavasti voin työllistää laitilalaisia, sanoo Jose Cardona.

Diego Transport myy useita eri venemalleja, ja tälle veneilykaudelle on tulossa uusia venemalleja. Yritys myy myös perämoottoreita, sekä käytettyjä että uusia. Myynnissä ovat merkit Mercury, Honda, Yamaha ja Tohatsu. Venetarvikemyynnissä yrityksellä on ennen muuta alkuperäisvaraosia.

– Tärkeintä on luottamus ja palvelu, sanoo Jose Cardona, joka myy veneitä kaikkialle Suomeen, mutta myös Ruotsiin ja Viroon.

Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat myös veneiden korjaus, pohjakunnostus, maalaus, kuljetus, huolto ja talvisäilytys. Yhteistyökumppanina toimii Ukin Vene Service, jonka omistaa Cardonan entinen työntekijä Jorge Armoa .

 ̶  Meillä on iso kuljetuskalusto, kantokykyä aina 3,5 tonniin saakka, sanoo Jose Cardona, jonka neljä aikuista lasta kaikki toimivat Suomessa venealalla.

Jose esittelee veneilyä tuntemattomalle toimittajalle vaatimattomalta näyttävää perämoottorivenettä, viisimetristä Busteria.

– Tämä vene maksaa varusteineen 30 000 euroa. Asiakkaani eivät voi olla pienituloisia.