Maren Vamper perusti kauneusalan yrityksen – ”On ihanaa, kun asiakas lähtee hyvällä mielin pois”

0
Maren Vamper on avannut Laitilan keskustaan Kauneushuone Bellan maaliskuussa.

Laitilan keskustaan maaliskuussa avatun Kauneushuone Bellan yrittäjä Maren Vamper sanoo kevään olevan aikaa, jolloin moni innostuu taas hoitamaan ja hoidattamaan itseään.

– Halutaan uutta hehkua kasvoille ja poistaa kantapäistä kovettumat tai rentoutua jalkahoidossa muuten vain, hän kuvaa.

Moni tarkasteleekin juuri kevätkuukausina niin kukkapenkkiä, kotia ja kuin itseäänkin uudella innolla.

VAMPER on tuore kauneusalan yrittäjä, mutta hän teki vastaavaa työtä ennen sitä noin kolmen vuoden ajan Uudessakaupungissa ystävänsä yrityksessä vuokratuolilla.

– Tykkäsin työstäni Uudessakaupungissakin paljon, mutta oli arjen kannalta kätevintä tehdä työtä Laitilassa, hän sanoo.

Vamper on kotoisin Eestistä, josta ensin Laitilaan muutti hänen miehensä. Hän on itsekin asunut kaupungissa jo 12 vuoden ajan. Perheen koti on Koveron kylässä, lapsista vanhempi käy Kappelimäen koulua ja nuorempikin aloittaa koulutaipaleensa ensi syksynä.

– Etsin aika pitkään mieluista vuokratilaa, johon voisin perustaa kauneushoitolan. Tämä saamani tila on ihana, sillä halusinkin ihan keskustaan, hän iloitsee.

Laitilaan kotiutunut Maren Vamper viihtyy kaupungissa hyvin.

– Laitila on ihana paikka. Täällä on hyvä lasten kasvaa, on rauhallista ja turvallistakin, eikä isompiin kaupunkeihinkaan ole täältä pitkä ajomatka.

YRITYKSEN palveluvalikoimaan kuuluvat jalkahoidot, ripsien kestotaivutukset, kulmien laminoinnit, varpaankynsien geelilakkaukset sekä kulmien ja ripsien kestovärjäykset. Palvelutarjonta tulee lisääntymään, kunhan yrittäjä saa lisää koulutuksia käytyä ja hankittua liiketilaan tarvittavia välineitä.

– Uskon, että sormenkynsien geelilakkausta ja ripsienpidennystä ainakin tulen jatkossa myös tekemään. Ehkä myös sokerointeja ja kasvohoitoja, hän pohtii.

Muuten hän haluaa rauhassa katsoa, mitä asiakkaat toivovat.

– Minulla on täällä myynnissä myös englantilaista second hand -vaatteita ja varmasti myyntiin tulee erilaisia kauneusalan tuotteitakin. Haluan kuitenkin edetä rauhassa ja maltilla, hän kuvaa.

Samalla asenteella hän avasi liikkeensäkin.

– Tietysti etukäteen jännitti, löytävätkö asiakkaat minut ja että miten toiminta käynnistyy. Mutta olen ollut todella tyytyväinen ja kiitollinen, että asiakkaita on ollut niinkin paljon.

VAMPER sanoo rakastavansa kauneusalaa ja hyvän olon tuottamista asiakkaille.

– On ihanaa, kun asiakas kokee tulleensa hyvin hoidetuksi ja lähtee täältä pois hyvällä mielin. Se voi olla rentoutumista jalkahoidossa tai sitä, että asiakkaalle on tehty vaikkapa kulmat tai värjätty ripset.

Vamper sanoo olevansa myös sosiaalinen, josta on kiva jutella asiakkaiden kanssa.

– Monenlaista tulee asiakkaiden kanssa puhuttua ja olen saanut heistä ystäviäkin. Kunnioitan myös sitä, jos joku mieluummin rentoutuu ja haluaa olla hoidon aikana vaikka hiljaa. Rakastan tätä työtä. On aina niin hienoa, kun voin tuottaa hyvää mieltä, hän hehkuttaa kauniiksi remontoidussa hoitolassaan.