Osallistavan budjetoinnin äänestys alkaa reilun viikon päästä – Ikäihmisten hyvinvointi keskiössä

0
Laitilassa järjestetään ensimmäistä kertaa osallistava budjetointi, jossa kuntalaiset saavat vaikuttaa siihen, mihin rahaa käytetään. Laitilassa osallistavan budjetoinnin painopisteenä on ikäihmisten hyvinvointi. Kuvituskuva: Tara Jaakkola

Laitilan kaupunki on varannut osallistavaan budjetointiin 100 000 euroa käytettäväksi tämän vuoden aikana. Äänestys toteutukseen menevistä, kuntalaisten antamista ehdotuksista alkaa 19. toukokuuta ja kestää 2. kesäkuuta asti.

Äänestys tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Linkki äänestykseen ladataan kaupungin kotisivuille.

Osallistavan budjetoinnin ensimmäisessä vaiheessa aiemmin keväällä kerättiin laitilalaisten yksityishenkilöiden ja yhteisöjen ehdotuksia budjetoidun summan käyttämiseksi. Joissain lomakkeissa oli useita ehdotuksia ja myös samoista aiheista annettiin ehdotuksia useammassa kuin yhdellä lomakkeella.

Ehdotukset ovat parhaillaan kaupungin toimialoilla valmistelussa. Samalla niiden toteutuksesta tehdään kustannusarvio. Osallistavan budjetoinnin painopisteenä tänä vuonna on ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen.