Palke mukana Turun suurtorilla järjestettävillä Meidän markkinoilla – ”Tapahtumaa odotetaan todella innokkaasti”

0
Palke 7 lähtee myymään tuotteitaan Meidän markkinoille lauantaina. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilan Monipalvelukeskus Palke on mukana lauantaina Turun Suurtorilla järjestettävillä Meidän markkinoilla. Markkina-aika on kello 12–15.

– Tapahtumaa odotetaan todella innokkaasti. Koronan vuoksi on ollut kaikesta taukoa, ja nyt kun jotain järjestetään, haluamme olla mukana, Palkkeen käsityöosaston ohjaaja Sonja Laine kertoo.

Palke on ollut ennen koronaa myymässä tehtyjä tuotteita muun muassa Minifarmi-tapahtumassa ja Munamarkkinoilla.

Erityistaidetoiminnassa tuotetaan valtavat määrät käsitöitä ja kuvataidetta, mutta niiden näkyvyys suurelle yleisölle jää marginaaliseksi. Samaan aikaan tiedetään, miten valtava merkitys itse tekemisellä on kenen tahansa elämässä.

– Idea markkinoista syntyi vierailuni aikana Turun Ravattulan toimintakeskuksessa, jossa panin merkille suuren määrän myytäviä käsityötuotteita sekä huomion siitä, että näiden tuotteiden saatavuus ja näkyvyys jää vain pienen porukan tietoon. Näin on myös monen muun työ- ja toimintakeskuksen kohdalla. Koronavuodet eivät ole asiaa suinkaan parantaneet, toteaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto kertoo Meidän markkinoiden tiedotteessa.

Näin syntyi siis ajatus markkinoista, joiden keskiössä saavat olla vain erityistä tukea tarvitsevat henkilöt ja heidän käsityönsä ja kuvataiteensa.

– Kun lähdin esittelemään ideaa ensimmäisille henkilöille ja toimintakeskusten työntekijöille, vastaanotto oli huikean positiivinen. Viesti on ollut selvä, tätä on kaivattu. Jo nyt useat mukaan ilmoittautuneet tahot ovat myös kertoneet toiveensa, että tapahtumasta syntyisi jokavuotinen markkinatapahtuma, Aalto jatkaa.

Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut kolmetoista eri työ- ja toimintakeskusta ympäri eteläisen Suomen.

– On jo nyt selvää, että tapahtumalta haetaan myös sosiaalisia kontakteja eri puolilla toimivien keskusten ja asiakkaiden välillä. Niin ikään tämä toimii loistavana ikkunana tavan kulkijalle, tälläistakin tässä maassa tehdään, Aalto toteaa.