Pesäpallo: B-tytöille vieraspelistä tappio ja kotipelistä voitto – Sarjataulukossa Jyske on piikkipaikalla

0
Jyskeen B-tytöt ovat Superpesiksessä sarjakärjessä. Arkistokuva: Lennart Holmberg

Hyvin kauden aloittanut Jyskeen pesiksen B-tytöt kärsivät kauden ensimmäisen tappion Hyvinkään Tahkon vieraana. Peli pelattiin Tahkon pyynnöstä poikkeuksellisesti Turengin ahtaalla kentällä, jossa juoksut pääosin tulevat yksitellen ilman läpilyöntejä.

Kentässä ei tosin muuten ollut mitään vikaa, ja se ei missään nimessä selitä tappiota. Ehkä ”masut” olivat vähän täynnä viime Fera pelin voitosta, ja myös vastustaja pelasi erittäin hyvin. Jyske ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Niinpä tärkeät pisteet jäivät kotijoukkueelle puhtaasti jaksoin 2–0 (4–0, 5–2).

Jyskeen tyttöjen kasvojenpesu epäonnistuneen vieraspelin jälkeen oli edessä kotona Vaasan Mailattaria vastaan. Peli oli alusta asti kotijoukkueen suurta näytöstä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun Jyskeen tytöt latoivat taululle 2–0 (15–3, 23–1) lukemat.

Sairastumisten takia vain yhdeksällä tytöllä peliin lähteneet Mailattaret eivät pystyneet haastamaan kotijoukkuetta. Jyske löi juoksuja tasaiseen tahtiin ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla sisäpeli rullasi heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkueen lyödessä siinä peräti 15 juoksua. Jyskeen jokainen pelaaja pääsi kaunistelemaan tilastojaan.

Seuraavaksi pelataan Tyttöjen S- uperpesistä 7. kesäkuuta ja silloin vastustajaksi saapuu Laserkeskus -Areenalle Helsingin Roihu.

Sarjataulukossa Jyske siirtyi piikkipaikalle, mutta neljän kärki on erittäin tasainen. Roihu ja Tahkon kakkosjoukkue ovat pudonneet jo matkasta, mutta neljä muuta joukkuetta käyvät kovaa kamppailua kolmesta jatkopaikasta.

Naisten ykköspesis jatkuu Laitilassa sunnuntaina Laserkeskus -Areenalla kello 17. Kotijoukkue odottaa kauden ennätysyleisöä paikalle, kun hyvin kauden aloittanut kotijoukkue saa vastustajakseen Pohjois-Pohjanmaalta Ylivieskan Kuulan.

Sami Mäki