Rinkeplummapellosta

0

Kiitos että Heli Laaksonen otti asian esille. Ja että muun muassa ukrainalaisille voisi se toimia niin kutsuttuna terapiapeltona. Yhdessä pitää näyttää ohikulkijoille kaunista kukanloistoa rinkeplummilla tai myös auringonkukilla.

Olisi minulla myös ehdotus että Laitilasta tulisi syreenien (sireenien) ja Sirelidien kaupunki. Syringa latinaksi. joka arvellaan on saanut kreikan kielestä Syrigx mutta toisesta lähteestä nymfi Syringa,sta.

On satoja erilaisia syreenejä kuten unkarin karvainen, svegintsovin leveälehtinen, japanin, amuurin, pekingin, wolfin, nuokko, persian, komorov, himalajan, bulgarian, henry, afgaanialaisen, ostankino ja hybriidejä kuten aljonuska, doktor trojanovskij, moskovan kaunotar, kaunis moskova ynnä muita. Tietysti pitää vielä mainita ukrainalainen Kiovassa 1956 löydetty vapaasti-pölytetty äiti oli leon gambetta, jonka jälkeläinen sai nimen tarass bulba.

Puutarhateknikko Raimo Oksanen

P.S Syreenit ovat helppohoitoiset!