Sudenpennut testasivat partiotaitojaan Hapsu-kisoissa Laitilassa

0
Partiotaitokilpailut alkavat perinteisesti rakentelurastilla.

Tinja Jalonen

Viime lauantaina Laitilan monitoimihallin piha täyttyi partiohuivia ja reppua kantavista lapsista. Hapsu-sudenpentukilpailu oli alkamassa. Kilpailuun osallistui yli 200 7–9 vuotiasta lasta saattajineen Lounais-Suomen partiopiirin alueelta eli Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta.

Laitilan omasta tyttölippukunnasta, Lumikeista oli kisaamassa viisi pentuetta. Kisojen johtaja Nea Helin Laitilan Lumikeista piti aloituspuheenvuoron ennen ensimmäiselle rastille siirtymistä. Lapset hiljentyivät kuuntelemaan alkukannustuksia ja vihjeitä kisojen maskotista, Hapsu-pupusta.

Ensimmäinen rasti oli monitoimihallin tekonurmella. Kello kymmenen rastipäällikkö Mikko antoi luvan aloittaa rastin suorittamisen.

– Mukavaa kisapäivää kaikille, toivottavasti ei vesisade ylly. Nyt voitte aloittaa, hän kertoi.

Tehtävänä oli rakentaa annetuista materiaaleista mallinmukainen hyönteishotelli, aikaa oli 60 minuuttia. Vajaan tunnin kuluttua ensimmäisiä pentueita alkoi siirtyä pururadalle, kohti seuraavia rasteja.

Pururadalla oli muun muassa roskien lajittelua, magneettikalastusta, ruuanlaittoa, kasvisten tuntemusta ja paljon muita kinkkisiä ja hauskoja tehtäviä.

Roskien lajittelu -rastilla laitilalainen pentue Leppäkertut kertoivat kisapäivän olleen hauska, vaikkakin vähän kylmä.

– Eniten me odotetaan ruokarastia, Leppäkertut kertoivat.

Päivän aikana satoi jonkin verran, mutta se ei lannistanut tarmokkaita pikkupartiolaisia. Ruokarastilla törmäsin toiseen Lumikkien pentueeseen, Kissanpentuihin, jotka kokkasivat pinaattilettuja ja puolukkasurvosta.

He olivat ensimmäistä kertaa ikinä partiotaitokilpailuissa. Kaikki oli sujunut hienosti ja tytöt olivat innoissaan uusista kokemuksista.

Ensimmäiset pentueet saapuivat maaliin noin kello kolme. Siellä oli tarjolla Poukanvillen tarjoamaa jauhelihakeittoa. Hapsu-kisassa kolmanneksi sijoittuivat Merihattarat Uudenkaupungin Merihaista, toiseksi tulivat Tupshaukat Taivassalon Tupshaukoista ja ykkössijalle nousivat Pikkupandat Laitilan Lumikeista.

Kisapäivä oli onnistunut, lapset pääsivät testaamaan taitojaan yhteensä neljällätoista rastilla, neljän kilometrin reitillä ja kaikille jäi hyvä mieli. Kisajohtaja Helininkin mukaan kaikki meni nappiin.

Hän tähdensi, ettei päivä olisi onnistunut ilman hyvin suunniteltua rataa ja tarpeeksi suurta määrää henkilöstöä estämässä rastien ruuhkaantumisen. Rastihenkilöitä, ensiapuvastaavia, ynnä muita tekijöitä oli noin 90.

– Päätavoite täyttyi, eli lapsilla oli säästä huolimatta kiva päivä, Helin tiivistää.