Sydänyhdistys juhli tasavuosia

0
Ritva Jalonen kutsuttiin sydänyhdistyksen kunniajäseneksi. Kultainen ansiomerkki myönnettiin Arja Nummelle. Sinikka Lahtonen, Raija Jakonen ja Pekka Perkkola saivat hopeisen ansiomerkin ja Liisa Aromaa ja Rauno Uusitalo pronssiset ansiomerkit. Margareetta Yli-Penttiä muistettiin Sydänliiton sydänkorulla.

Laitilan-Pyhärannan Sydänyhdistys täytti 40 vuotta. Tasavuosia juhlittiin Laitilan kaupungintalolla 17.5.

Sydänyhdistys tarjoaa jäsenilleen monipuolista vapaa-ajantoimintaa, tietoa ja vertaistukea.

– Vuosien varrella olemme kokoontuneet tasajuhlien merkeissä, tehneet teatterimatkoja, retkiä ja kuulleet terveyteen liittyviä luentoja sydänristeilyillä. Sydänkerhossa olemme kokoontuneet monenlaisten asioiden tiimoilta ja samalla hoitaneet henkistä puolta toistemme seurassa. Olemme myös harrastaneet monipuolista liikuntaa, omien voimiemme mukaan, puheenjohtaja Riitta Lainio sanoi.

Juhlassa kuultiin emeritusprofessori Juhani Airaksisen katsaus sydämen hoidosta, kuultiin Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaan Fanny Norrgårdin viuluesitys rehtori Jussi Kaurasen säestyksellä sekä nähtiin Akka-Suomen Huvibaletin tanssiesitys. Yhdistys jakoi myös kunniamerkkejä ansioituneille jäsenilleen. Kultaisen merkin sai Arja Numme, hopeisen Sinikka Lahtonen, Raija Jakonen ja Pekka Perkkola ja pronssisen Liisa Aromaa sekä Rauno Uusitalo. Kiitospuheessaan Arja Numme muisteli yhdistyksen tekemää työtä.

– Esimerkiksi se, kun Laitilan-Pyhärannan Sydänyhdistyksen aktiivit ottivat kolesterolinäytteitä lahjoituksena saadulla koneella ja kuntalaiset jonossa maksoivat näytteen.

Numme korosti sydänkerhon merkitystä ja kiitti kerhon vetäjä Ritva Jalosta kekseliäisyydestä ja jaksamisesta. Jalonen kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseneksi.

– Yhdistyksen tarkoitus on myös ennaltaehkäistä sydänsairauksia. Siinä liikunta, tupakoimattomuus, terveellinen ruoka, alkoholin ja stressin ja korkean verenpaineen välttäminen ovat aina olleet tärkeitä ja ovat sitä edelleen, Numme sanoi.