Urheilutalolla voi luovuttaa verta – Kesän alku on vaikeaa aikaa saada luovuttajia liikkeelle

0
Veripalvelun tuttu ja toimiva piipahduspiste Laitilassa löytyy Urheilutalolta. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilassa voi luovuttaa verta torstaina 2. kesäkuuta Urheilutalolla kello 13–18. Veripalvelun mukaan toukokuun loppu ja kesäkuun alku ovat usein haastavaa aikaa verenluovutuksen kannalta ja verenluovuttajia on vaikeaa saada liikkeelle. Samaan aikaan potilaiden hoitoon tilataan paljon verivalmisteita.

– Viime viikkoina sairaaloihin on toimitettu enemmän verivalmisteita kuin mitä meillä on käynyt verenluovuttajia, kertoo Veripalvelun tuotantojohtaja Ari Hemminki.

Veripalvelu pitää jatkuvasti vähintään neljän päivän varastoja, jotta verivalmisteita pystytään toimittamaan sairaaloille myös hätätilanteissa. Erityisesti verihiutaleet säilyvät luovutuksen jälkeen vain muutaman päivän.