Vakkakisat jatkuivat Maskussa – Jyske vei maastoviestin, Vankka sukkulan

0
Voittajien on helppo hymyillä. Vasemmalta Neela Ihanmäki, Mikael Aulin, Oona Välimäki, Peetu Tanhuanpää, Voitto Pärkö, Elias Hyytiä, Kerttu Matikainen ja Emilia Aulin.

Jyske voitti maastoviestin ja Vankka sukkulaviestin vakkamaljakisojen jatkuessa torstaina Maskussa. Tämä osakilpailu järjestettiin kahden koronapandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen.

Kolmen vuoden takaista mestaruutta puolustaneen Jyskeen aloittaja Oona Välimäki toi viestin eka vaihtoon kakkosena. Voitto Pärkö kiskoi seuran värit kärkipaikalle, josta 8-vuotias Emilia Aulin joutui antamaan hieman periksi, mutta velipoika Mikael hoiti Jyskeen takaisin keulille. Seuraavalla osuudella Kerttu Matikainen repi reilun kaulan ja Peetu Tanhuanpää onnistui pitämään ykkösaseman. Neela Ihanmäki taas kasvatti johtoa ja ankkurina juossut Elias Hyytiä sai lasketella maaliin reilun sadan metrin marginaalilla kakkoseksi tulleeseen Katajaan.

Pronssia otti Uudenkaupungin Kenttäkarhut edellisviikolla henkilökohtaisissa maastoissa juhlineen, nyt varamiehisenä juosseen, Kalannin Vankan joutuessa tyytymään neljänteen sijaan. Mynämäen Isku jäi peränpitäjäksi.

Sukkulaviestissä Vankka kuittasi tilanteen ja kiiti voittoon joukkueella Jenna Tuuna-Väiskä, Valtteri Eloranta, Julia Ellä, Alexander Leivo, Veera Uussaari, Jesse Piispanen, Nanna Kukkula ja Samu Jokila. Eroa kakkoseksi tulleeseen Jyskeeseen tuli metrin, pari. Vielä niukempi oli ero Jyskeen ja Katajan välillä. Kenttäkarhut tuli neljänneksi, Katajan kakkosjoukkue viidenneksi ja Iskulle jäi jälleen jäännöspaikka.

Vakkamaljapisteitä kartutti eniten Jyske (55). Ainoana kakkosjoukkueen jalkeille saanut Maskun Kataja jäi vain yhden pisteen (54), kolmantena oli Kalannin Vankka (48), neljäntenä Uudenkaupungin Kenttäkarhut (45) ja viidentenä Mynämäen Isku (35).

Vankka oli kuitenkin sen verran ylivoimainen ensimmäisessä osakilpailussa, Kalannin henkilökohtaisissa maastoisssa, että jatkaa kokonaispisteissä selkeässä johdossa.

Kamppailu Vakkamaljasta jatkuu juhannusviikon maanantaina rataviesteillä Laitilassa.