Vappuriehaa Laitilassa – Musiikkia, simaa, lakitus ja vappuajelijoita

0
Kattesen kiven lakituksen myötä Poukan talon kesäkausi alkoi.

Tinja Jalonen

Vapunpäivänä sunnuntaina 1. toukokuuta Laitilan torille kerääntyi lähes 70 ihmistä kuuntelemaan Laitilan soittokuntaa ja Laitilan Mieslaulajia. Kevätaurinko loi mukavasti lämpöä eikä viileä tuulikaan häirinnyt. Ilmassa oli kesän tuntua ja hilpeä soitto nostatti hymyn kaikkien paikalla olijoiden kasvoille.

Soittokunta esitti muun muassa kappaleet Pink Panther ja Vaaleanpunaista samppanjaa. Mieslaulajat esittivät ensin muutaman kappaleen yhdessä Soittokunnan kanssa, ja sen jälkeen vielä ilman taustamusiikkia. Osa yleisössä olijoista yhtyi lauluun.

Torin esityksien jälkeen yleisö siirtyi Poukan talolle, jossa ohjelmassa oli simatarjoilua sekä Kattesen kiven lakitus. Kotoisa tupa täyttyi nopeasti iloisesti rupattelevista ihmisistä ja sima maistui.

Kello kaksitoista siirryttiin ulos ja Kattesen kiven lakitus alkoi Jukka Vehmaksen trumpetinsoitolla.

– Kevät on ny virallisest alkanu, ku Vehmakse Jukka soittaa, Kattese kivi saa laki ja Poukalt saa simaa, Lea Koskinen julisti.

Koskisen kanssa lakin kivelle asetti runoilija Heli Laaksonen. Koskinen piti myös pirteän puheen.

– Välil on kenkkui päivii, mut ei ne kivatkaa päivät tuntuis nii kivoilt, jos ei olis niit kenkkui päivii, hän kertoo.

Lakituksen päätteeksi Poukan pihaan ajoi kymmenkunta vappuajelulla olevaa rättisitikkaa.