Yrittäjämäistä asennetta

0

Laitilan ja Pyhärannan yrittäjäyhdistys järjesti viime viikolla laitilalaisille nuorille Business race – yritysrastipäivän. Tapahtuman ideana on, että yläkoululaiset ja kuudesluokkalaiset tutustuvat paikallisiin yrityksiin.

Myös lukio osallistui yrittäjyyskasvatuspäivään. Lukiolaiset suunnittelivat ja pitivät rastit koululaisille.

Paikallinen yrittäjäyhdistys on panostanut viime vuosina yrittäjyyskasvatukseen. Yritysrastien lisäksi yhdistys järjestää vuosittain TET-messut, joissa yritykset ja opiskelijat kohtaavat.

Suomen yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto Yes kertoo verkkosivuillaan, että yrittäjyyskasvatuksen tavoitteena on saada nuoret innostumaan oman elämänsä rakentamisesta ja löytämään oman juttunsa. Kaikista ei siis ole tarkoitus tehdä yrittäjiä.

Laitilassa yrittäminen on monelle tuttua, koska paikkakunnalla on runsaasti yrittäjiä niin maataloudessa, teollisuudessa kuin palvelualla. Tänä vuonna on juhlittu monen yrittäjän tasavuosia. Yrittämisellä on Laitilan seudulla vahvat perinteet.

Yrittäjien arvostus on viime vuosikymmeninä noussut. On ymmärretty, miten tärkeitä yrittäjät yhteiskunnalle ovat. Yritykset tuovat paikkakunnille työpaikkoja, tuloja ja hyvinvointia.

Siksi myös nuoria halutaan rohkaista yrittämään, ja vaikkei omaa yritystä perustaisikaan, ovat työmarkkinoilla kultaa yrittäjämäiset ominaisuudet kuten oma-aloitteisuus, sitoutuminen ja halu kehittää yrityksen toimintoja.

Myös 4h tekee arvokasta työtä nuorten yrittäjyyden tukemiseksi. 13–28-vuotias nuori voi perustaa oman 4H-yrityksen, jossa voi ohjatusti ottaa ensiaskelia yrittämiseen.

Iida Kauppi
iida.kauppi@laitilansanomat.fi